Skola stänger: "Får inga råd eller besked"

TT

Uppdaterad 2020-03-06 | Publicerad 2020-03-05

Campus Manila i Stockholm är en av skolorna som håller stängt på grund av viruset. Arkivbild.

Flera svenska skolor håller stängt på grund av coronaviruset. En av dem är Kunskapsskolan i Nacka, som är kritisk till bristen på hjälp.

– Vi har varit i kontakt med myndigheterna men inte fått några råd eller tydliga besked, säger kommunikationschef Sofi Klang.

På torsdagen fick eleverna vid Kunskapsskolan i Nacka utanför Stockholm gå hem innan skoldagen egentligen skulle sluta – en elev hade nämligen testats positivt för coronaviruset. Skolan ska nu hållas stängd under resten av veckan, och kontakt har tagits med Folkhälsomyndigheten, Smittskydd Stockholm och 1177.

– Jag förstår att de är hårt belastade just nu, men vi har inte fått några råd eller tydliga besked alls. I väntan på det stänger vi skolan för att ta det säkra före det osäkra, säger Sofi Klang, kommunikationschef för Kunskapsskolan.

Söker kontakt

Skolan ska under fredagen fortsätta att söka kontakt med myndigheterna för att få instruktioner om hur de ska gå vidare.

– Vi har sagt till vårdnadshavarna att vi kommer att återkomma senast på söndag med hur det blir nästa vecka. Det beror helt på vad myndigheterna säger, säger Sofi Klang.

Formellt blir fredagen en studiedag då eleverna ska jobba hemifrån.

Förskola stänger

Under torsdagen meddelades att en privat förskola i Ystad stänger, rapporterar SVT. Ett 50-tal barn får stanna hemma då ett av barnen har varit på semester i norra Italien och sedan insjuknat med hosta och feber. Förskolan kommer att hållas stängd tills barnets provsvar återkommit. Även Prinsessan Estelles skola, Campus Manila i Stockholm, har stängt efter att en elev testat positivt för viruset.

Sedan tidigare har flera svenska skolor antingen stängt eller uppmanat barn som varit i smittodrabbade områden att stanna hemma.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln