Piloten: Vi smorde dörren med smör

Publicerad 2012-09-10

Flygbesättningen kunde först inte stänga dörren till planet.

Till slut gick den igen – med hjälp av smör.

Passagerarna ombord på Croatia airlines-planet från Istanbul i onsdags såg hur piloten och besättningen kämpade med att stänga dörren – och hur de sedan smetade smör på kanterna av dörren.

Landade säkert

Då gick den igen, skriver EX-YU Aviation news.

Flygningen gick trots smörtilltaget bra och planet kunde landa i Istanbul som planerat. Dörrproblemet åtgärdades där. Flygplanet ska ha klarat besiktningen och kunde senare flygas tillbaka till Kroatien.

Efter incidenten skrev piloten ett mejl till huvudkontoret och föreslog att extra mycket smör ska finnas på alla flighter om besättningen skulle behöva använda det för att få igen fler dörrar.

Olivolja för dyrt

– Eftersom vi hade problem med att stänga dörren tänkte vi efter några minuter att vi kunde använda olivolja, men insåg att det är för dyrt och tog smör i stället. Efter att dörren smörats gick allt bra, så jag föreslår ett större lager av smör på våra flighter, skrev piloten.

Croatia Airlines vill inte kommentera händelsen eftersom en intern utredning pågår, men säger att passagerarnas säkerhet aldrig riskerades, skriver flygnyhetssajten.