”Gud ska visa vägen”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-11

Gudstecken avgör om Palin kandiderar 2012

Sarah Palin, republikanernas besegrade vicepresidentkandidat, hoppas att ”Gud ska visa vägen” när hon avgör om hon åter ska försöka nå Vita huset. Det är ännu för tidigt att säga om hon vill bli partiets presidentkandidat 2012, säger hon till tv-kanalen Fox News.

Palin.

– Jag kan inte förutsäga vad som kommer att hända i morgon och ännu mindre om fyra år, förklarade den starkt troende 44-årige Alaskaguvernören och fembarnsmamman i intervjun i måndags kväll. Hennes guvernörsmandat löper ut om två år.

Men om Gud vill att hon ska kandidera till landets högsta ämbete så hoppas hon få ett tecken på det.

– Du vet, jag har. . . tron är en mycket stor del av mitt liv. Och att lägga mitt liv i min skapares händer. . . så gör jag alltid, sade hon.

Öppen dörr sökes

– För mig är det som att, okej, Gud, om en dörr står öppen för mig någonstans så vill jag liksom, det är vad jag alltid ber om, inte missa den öppna dörren. Visa mig var den öppna dörren finns.

– Och om det står en dörr öppen för mig 2012 eller fyra år senare, och om det är något som är bra för min familj, för min delstat, för min nation, ett tillfälle för mig, då kommer jag att använda mig av den dörren.

Palins kandidatur till vicepresidentposten var omstridd, men hon vann också starkt stöd i konservativa kristna kretsar. Hennes tro nagelfors sedan en video på internet visat hur hon under en pingstkyrkogudtjänst i Alaska 2005 blev välsignad av en kenyansk häxjägare.

Bushs fel

I en annan intervju för dagstidningen Anchorage Daily News skyller guvernören i hög grad John McCains och hennes valnederlag på president George W Bushs regering:

– Jag tror att det republikanska alternativet kom att stå alltför mycket för status quo, alltför mycket för vad som har hänt de senaste åtta åren, att amerikanerna skakade på huvudet och tänkte, liksom, stopp ett tag, hur kunde vi med en republikansk regering få en statsskuld på tio biljoner dollar?

– Så folk som längtade efter förändring tog nog, tror jag, så mycket avstånd från dagens regering som de bara kunde. . . det är förbluffande att vi klarade oss så bra som vi gjorde, säger hon.

Utom manus

Till Fox News medgav Palin att hon under valkampen ibland avvek från manus och talade fritt från hjärtat.

– Allt kanske inte stod i manus, men än sen? Jisses, om allt ska vara skrivet och som på bio och vi måste följa ordagrant vad andra har skrivit så vill jag inte vara med. Jag är inte sådan och det är inte John McCain heller, fastslog hon.

TT

ANNONS