Polisen dök efter misstänkt mordvapen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-07

Så fortsätter utredningen kring morden i Arboga

Efter ett tips om att en kvinna hade setts kasta något i Arbogaån den aktuella kvällen genomfördes dykningar i Arbogaån på måndagseftermiddagen i jakten på mordvapnet.

Det är ännu oklart om dykarna hittat något.

Polisen uppger att de ännu inte fått några resultat av undersökningarna av den hammare som togs i beslag på Skavsta flygplats.

Hammaren är intressant i utredningen men eftersom det är osäkert om det är mordvapnet, fortsätter sökandet efter andra hammarliknande föremål som kan ha använts för att döda barnen och mordförsöket på mamman

– Vi har inte låst oss vid hammaren i Skavsta, eftersom det inte är säkert att det är mordvapnet. Den här uppgiften är lite mer trolig, säger Börje Strömberg.

När ska ni dyka i Arbogaån?

– Det ska ske så snart som möjligt men det beror på lite. Det är vårflod nu, vilket påverkar. Sedan vill vi inte säga den exakta dagen, eftersom vi inte vill ha publik.

Enligt Västmanland läns tidning på nätet genomfördes dykningarna på måndagseftermiddagen. Vid 16-tiden avslutades dykningarna. Det är ännu okänt om dykarna har hittat något.

Pratar med mamman

Mannen som lämnade de för polisen intressanta uppgifterna har inte gett sig tillkänna, uppger Börje Strömberg.

Polisen fortsätter samtalen med den 23-åriga mamman. Ännu har man dock inte kunnat gå in på händelserna den aktuella kvällen.

– Vi åker upp och samtalar med henne lite då och då. Vi hoppas att så snart som möjligt kunna gå in på händelserna men vi måste å andra sidan tänka på henne. Det är bråttom men hennes hälsa är också viktig.

Det var på kvällen den 17 mars i år som den 23-åriga kvinnan och hennes två små barn attackerades i sitt hem i Arboga. Barnen avled och mamman fördes svårt skadad till sjukhus.

En 31-årig tysk kvinna är misstänkt för dådet.

Arbogamorden 2008 |
Aftonbladet