Tre gripna för dödsmisshandeln

Publicerad 2011-09-13

Aaron Aros, 23, misshandlades till döds inne på Max hamburgerrestaurang i Stockholm i maj.

I dag greps tre personer, misstänkta för dödsmisshandeln.

– Jag känner en stor lättnad, säger Aarons bror Matias.

Det var vid halvfyratiden på natten den 22 maj i år som misshandeln inträffade inne på hamburgerrestaurangen vid Kungsträdgården i Stockholm.

– Det blir bråk inne i kön på Max och det bråket resulterar i misshandel. En person blir misshandlad, så pass illa att han avlider av sina skador, säger Petra Sjölander som är informationsansvarig för City Polismästardistrikt i Stockholm till Aftonbladet.

Avled på sjukhus

Det fanns många vittnen till händelsen.

När polis och ambulans kom till platsen hade gärningsmännen redan flytt. Offret, 23-årige Aaron Aros, avled på sjukhus av sina skador.

I dag, fyra månader efter dådet, kunde polisen, efter ett "intensivt utrednings- och spaningsarbete", gripa tre män 24, 24, och 21 år gamla. Samtliga är hemmahörande i Stockholmsområdet.

De två 24-åringarna misstänks för grov misshandel och vållande till annans död, medan 21-åringen misstänks för skyddande av brottsling.

”Stor lättnad”

– Det har varit många förhör och självklart har det bedrivits ett inre spaningsarbete som har lett till att vi kunnat gripa de här personerna, säger Petra Sjölander.

I samband med gripandena hämtades en fjärde man in för förhör, efter avslutat förhör släpptes mannen.

– Samtliga greps vid sextiden i morse i sina bostäder. De ska få möjlighet till advokat och höras av polisen. Sedan får en åklagare bedöma om de ska begäras häktade.

För Aaron Aros anhöriga kom beskedet om gripandena som en lättnad.

– Det har varit en tuff tid, så det är klart att vi känner stor lättnad att de nu har gripit någon, säger Arons bror Matias.

ANNONS