Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Harry, Harriet

Kvinna begärs häktad för mordet i Kalmar

Publicerad 2014-06-23

En kvinna har begärts häktad misstänkt för mord på en försvunnen 63-åring utanför Kalmar.

Både kvinnan och en sedan tidigare häktad man i 25-årsåldern var anhöriga till offret – som ännu saknas.

– Ingen kropp är hittad, säger åklagare Patrick Sonevang till Aftonbladet.

Under söndagen häktades en ung man misstänkt för mord på en 63-årig man som varit försvunnen sedan augusti 2012.

Nu har även en kvinna i samma ålder begärts häktad.

På sannolika skäl

På tisdag morgon klockan 09.00 hålls häktningsförhandlingar för kvinnan som också är begärd häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

Åklagare Patrick Sonevang är förtegen om detaljer i utredningen, men uppger för Aftonbladet att man ännu står utan en funnen kropp, vilket gör chanserna till en fällande dom betydligt mindre.

– Just nu kan jag inte säga så mycket, men efter häktningsförhandlingen hoppas jag kunna svara på frågor. Naturligtvis blir det begränsat med information så här nära inpå, men förhoppningsvis kan vi säga mer då.

Förnekar inblandning

Både mannen och kvinnan förnekar all inblandning, men i ett pressmeddelande uppger polisen, som Aftonbladet tidigare kunnat berätta, att de kände honom väl och fanns i hans närmaste familjekrets.

– Vi har fått ett genombrott i utredningen nu, nästan två år senare, på grund av vittnesuppgifter. De har varit tillräckliga för att två personer skulle kunna anhållas och det jobbet som polisen har gjort under midsommarhelgen har gjort att misstankarna mot dem har stärkts, säger Lina Isaksson Funke, informationsansvarig på polismyndigheten i Kalmar län, i ett pressmeddelande.