Missade skadad kvinna vid olycka

Uppdaterad 2013-09-29 | Publicerad 2013-09-28

Två bilar var inblandade i krocken.

Två bilar krockade i en rondell i Sundsvall och tre personer togs om hand.

Men ingen såg den skadade kvinnan längre bort vid sidan av vägen förrän en man larmade.

Den 43-åriga kvinnan flögs till Umeå där hon vårdas för allvarliga skador.

Vid 15-tiden på lördagen kolliderade två bilar vid en rondell vid området Birsta utanför Sundsvall.

Räddningstjänst, ambulans och polis kallades till platsen och tre personer som färdats i bilarna verkade ha klarat sig utan allvarliga skador.

Låg i dike

Mitt i arbetet kom en man gående och frågade om de kände till att en kvinna låg skadad i ett dike längre bort på vägen.

– Det visade sig att föraren till en av bilarna innan han kommer in i den här rondellen troligen kört på den här kvinnan som hittades i diket. När vi får larmet så åker vi till krocken och träffar på ett antal personer där som är lite chockade. En man kommer och berättar att han har hittat en kvinna i diket en bra bit längre upp i backen, säger Henrik Cedergren, inre befäl vid räddningstjänsten i Sundsvall.

Hade hon kommit gående på vägen?

– Det är ingen som vet eftersom hon hittades i diket och ingen hade sett någonting innan. Det var ren tur att en man kommer ner och ser henne i diket där.

Föraren till en av bilarna ska av någon anledning ha kört upp på en trottoar ungefär 40 meter innan rondellen och ner i ett dike.

– Vad vi förstår har han kört på den här kvinnan då, säger Stefan Edin, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

Allvarligt skadad

Bilen fortsatte sedan upp på vägen och in i rondellen och ska då ha kört in i den andra bilen bakifrån – omkring 70 meter från det djupa dike där kvinnan låg svårt skadad.

– Det var ingen av parterna nämner något om den här kvinnan, så det var ren tur att den här mannen såg henne, säger Stefan Edin.

Kvinnan fördes till Sundsvalls sjukhus, men fick under lördagskvällen föras vidare till universitetssjukhuset i Umeå för vidare vård.

– Hon hade fått någon bula i huvudet så man misstänker att hon har fått en smäll där. Hon var medvetslös när hon kördes in till sjukhuset, säger Henrik Cedergren.

Kvinnan uppges ha flera allvarliga fysiska skador, däribland skallskador.

Fortfarande vid 22-tiden på söndag kväll vårdades kvinnan fortfarande med allvarliga skador på intensivvårdsavdelningen i Umeå.

I nuläget finns ingen misstanke om brott i samband med olyckan, men den kommer att utredas.

– Vi måste höra parterna. Finns det vittnen till den här olyckan är vi väldigt intresserade av att komma i kontakt med dem, säger Stefan Edin.

Den 43-åriga kvinnan är hemmahörande i Sundsvalls kommun.