Tre familjer utplånade

Publicerad 2012-02-08

Oroligheterna i Syrien fortsätter skörda människooffer

Blodbadet fortsätter i Syrien.

Minst 20 personer omkom när beväpnade grupper attackerade tre hus i staden Homs.

Attacken riktades mot tre familjer.

Män, kvinnor och barn ska ha massakrerats.

– Milisen Shabbiha bröt sig in i tre hus under natten och dödade fem personer i ett hus, ytterligare sju i ett annat hem och åtta i ett tredje hus, säger Rami Abdelrahman som leder den organisationen Syriska observatoriet för mänskliga rättigheter med bas i Storbritannien till Reuters.

Tre barn bland offren

Milisen Shabiha uppges vara lojal till regimen i Syrien. Familjemedlemmarna som dödades bodde i stadsdelarna Karm el-Zeytoun och Naziheen, där oppositionen mot president Bashar al-Assad har ett starkt fäste.

Bland offren ska det bland annat ha funnits en 15-årig flicka saocht två andra barn som var fem och sju år gamla.

Enligt Abdelrahman sköts tre familjerna ihjäl.

Uppgifterna har i nuläget inte bekräftats av myndigheterna eller oberoende källor.

Kräver åtgärder

I dag krävde FN:s kommissionär för mänskliga rättigheter Navi Pillay att man omedelbart vidtar åtgärder för att skydda civila i Syrien, efter att regimens trupper fortsatt spärra av Homs. Staden har utsatts för massiv beskjutning från artilleri och stridsvagnar den senaste veckan. Oroligheter i Syrien börjar alltmer likna ett inbördeskrig.

– Jag är bestört över den syriska regeringens avsiktliga angrepp på Homs, och dess användning av artilleri och andra tunga vapen i vad som verkar vara urskillningslösa attacker mot civila områden i staden", sa han i ett uttalande.

Han fortsätter:

–Misslyckandet i säkerhetsrådet att enas om kollektiva åtgärder tycks ha underblåst den syriska regeringens beredskap att massakrera sitt eget folk i ett försök att krossa oliktänkande.