Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ellen, Lena

80-årig kvinna hittad död - sambo anhållen

Publicerad 2014-10-27

GÖTEBORG/STOCKHOLM. En man i 70-årsåldern sitter anhållen i Göteborg, misstänkt för våldtäkt och vållande till en 80-årig kvinnas död.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska kroppen ha varit arrangerad och burit spår av sexuellt våld.

– Det ska genomföras en rättsmedicinsk utredning i veckan, säger Jarl-Inge Winqvist på länskriminalen i Göteborg.

Det var i helgen som en utomstående hittade den svårt skadade kvinnan på Hisingen. Hon transporterades till sjukhus där hon senare avled av sina skador.

Makaber upptäkt

Den misstänkte mannen anhölls först i sin frånvaro och kunde gripas strax efter att kvinnan avlidit på sjukhuset. Han misstänks för misshandel, våldtäkt och vållande till annans död.

Enligt vad Aftonbladet erfar har den misstänkte mannen och 80-åringen tidigare haft ett förhållande. De har bott ihop i över tio år. När polisen larmades låg kvinnan svårt medtagen på golvet i deras gemensamma lägenhet. Hennes kropp ska ha burit spår av sexuellt våld, bland annat hade hon klädnypor fastsatta på kroppen, enligt Aftonbladets källa.

Den misstänkte mannen ska ha dykt upp i lägenheten när den första polispatrullen var på platsen och ambulansen anlänt.

Ska ha haft hjärtproblem

Kvinnan ska enligt åklagaren ha utsatts för en våldtäkt. Exakt vad som orsakat kvinnans död är i nuläget inte helt fastställt.

– Vi fick ärendet i dag på förmiddagen. Det kommer i veckan att genomföras en rättsmedicinsk undersökning av den avlidna. Efter det vet vi mer, säger Jarl-Inge Winqvist på länskriminalpolisens rotel för grova brott i Göteborg.

I övrigt är polisen mycket förtegen och hänvisar till åklagare Helena Treiberg Claesson som i nuläget leder ärendet.

Boende i området är chockade efter händelsen. Paret i lägenheten har sällan lämnat sin lägenhet, men de beskrivs som jättevänliga människor.

En granne som bor i huset känner den nu anhållna mannen och den döda kvinnan lite grann.

– Kvinnan har haft hjärtproblem i flera år, hon låg inne på sjukhus sedan hon fått problem för ett tag sedan, säger grannen.

Nekar till brott

Den anhållna mannen är i 70-årsåldern och känd av polisen sedan tidigare. Nu är han skäligen misstänkt för misshandel, våldtäkt och vållande till annans död.

Han nekar till brott.

– Detta är ett extremt känsligt ärende. Av den anledningen och av hänsyn till den avlidna och hennes anhöriga vill jag inte säga kommentera omständigheterna i ärendet, säger kammaråklagare Helena Treiberg Claesson till Aftonbladet.

Mannen ska nu förhöras på nytt, uppger åklagaren.

ANNONS