Industribrand i Kalmar under kontroll

Uppdaterad 2018-04-24 | Publicerad 2018-04-23

En industrilokal började brinna i stadsdelen Oxhagen i Kalmar under måndagen.

Giftig rök har spred sig i staden och boende uppmanades att hålla sig inne – men på tisdagsmorgonen var faran för allmänheten över.

Ett 30-tal personer har sökt vård efter branden, alla med lindriga skador.

Byggnaden ligger på Torsåsgatan. Larmet kom 16.11 och gällde frätande lut som brann.

På grund av kraftig rök från de brinnande kemikalierna gick en varning ut till allmänheten. Boende i området uppmanades att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Polisen gick så småningom upp i stabsläge och inledde en särskild händelse för att få tillgång till myndighetens samtliga resurser.

Ett stort antal polispatruller utrymde byggnader intill brandplatsen, bland annat Giraffens köpcentrum, och flera gator – ett område på cirka 500 kvadratmeter.

Kalmar kommun meddelade vid 21-tiden på sin Facebook-sida att evakuerade kunde återvända hem.

Tre olika kemikalier

På tisdagsmorgonen var branden ännu inte helt släckt – men faran för allmänheten att vistas i området är över och avspärrningarna kring brandområdet har hävts, rapporterar P4 Kalmar.

Strax innan klockan elva var branden helt släckt.

Tre olika kemikalier har brunnit, enligt räddningstjänsten, skriver TT.

30-tal sökte vård

Brandorsaken är i nuläget okänd.

Ett 30-tal personer har sökt vård efter branden, tio privatpersoner och 20 från räddningstjänsten. Samtliga har lindriga symptom och har kunnat lämna sjukhuset, meddelar Länssjukhuset i Kalmar som haft stabsläge under natten.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln