Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jon, Jonna

Polisens teori: Här skedde mordet

Publicerad 2013-11-04

Polisen vet fortfarande inte var Vatchareeya Bangsuan, 20, mördades.

En teori är att 22-åringen dödade henne i en säng som han sedan gjort sig av med.

– Vi har varit inne på detta länge, säger åklagare Anna Bergström NSD.

Vatchareeya Bangsuan mördades och styckades.

Men polisen vet fortfarande inte var.

Trots det omfattande utredningsarbetet har man inte hittat brottsplatsen.

En teori är att den 20-åriga kvinnan mördades i en säng hemma hos den misstänkte 22-åringen. En säng som är mystiskt försvunnen.

"Kan ha mördats i andra sängen"

Både kompisar och anhöriga till mannen har i polisförhör berättat att han hade två sängar i sitt sovrum i vintras, skriver Norrländska socialdemokraten.

I april, månaden före mordet, hade 22-åringen besök av en av sina bästa kompisar. Kompisen har enligt tidningen gjort en detaljerad skiss över 22-åringens lägenhet och bland annat uppgett att det i sovrummet stod två sängar bredvid varandra.

Men när polisen i samband med att mannen greps den 23 maj gjorde en teknisk undersökning i lägenheten fanns där bara en säng.

– Vi har varit inne på detta länge och sett allvarligt på omständigheten. Teoretiskt kan hon ha mördats i andra sängen, säger åklagaren Anna Bergström till NSD.

Hon fortsätter:

–  Han kan ha mördat henne i sängen, så att allt blod hamnade där och därefter har han gjort sig av med den. Vi gjorde en omfattande utredning men tyvärr nådde vi inte ända fram.

Vittne såg 22-åringen

Anna Bergström uppger att man i utredningen inte fått någon klarhet i om 22-åringen hade en eller två sängar i sin lägenhet vid tiden för Vatchareeyas försvinnande.

NSD skriver att en granne till 22-åringen i polisförhör sagt att han bara några dagar efter försvinnandet såg 22-åringen gå med ryggen nerför trappan och att han bar på "något stort".

Han ska också ha haft hjälp av en annan person.

Grannen uppger att han är säker på att det var 22-åringen.

Anna Bergström är inte lika övertygad.

– Iakttagelsen att han har burit ut något från huset är osäker. Det är mycket troligt att det är en annan person som vittnet har sett, en person som håller på att flytta. Grannen kan helt enkelt ha tagit fel, säger hon till NSD.

– Men vi vet ju inte var brottsplatsen är, så det kan ändå inte uteslutas helt.

Rättegången mot 22-åringen inleddes i torsdags och återupptas i veckan.