Kock kokade sin döda fru i dagar

Publicerad 2012-09-28

Efter att kocken mördat sin fru kokade han hennes kropp i fyra dagar.
Allt för att röja bort spåren.

I dag dömdes David Viens, 49, för mordet.

Morddömde kocken David Viens.

Kocken David Viens såg likgiltig ut när domen lästes upp. Han ansågs skyldig till mord av första graden, vilket i USA innebär att brottet var överlagt.

Under rättegången spelade åklagaren upp ett förhör med mannen där han berättade, enligt AP, om vad han gjort med sin döda frus kropp:

– Jag kokade den sakta och jag lagade till henne i fyra dagar.

Använde 190 liters kastrull

När han hade fått reda på att han var misstänkt för inblandning i frun, Dawns, 39, försvinnande i Los Angeles hoppade han från en 24 meter hög klippa i Rancho Palos Verdes i Kalifornien.

Viens satt i rullstol under hela förhandlingen i rättegångssalen.

I förhöret berättade han vidare om "tillagningen" och om hur han använde en kastrull som rymde 190 liter kokande vatten, enligt AP. David Viens höll kroppen nedsänkt under vattnet med hjälp av vikter.

"Märkt att pengar saknades"

När Viens var klar – blandade han det som återstod efter fyra dagar med annat avfall, dumpade det i en grop utanför sin restaurang i Lomita och slängde resten i soptunnan.

Huvudet ska maken ha gömt på sin mammas vind i Torrance, men polisen aldrig några lämningar från Dawn.

David Viens var även ärlig och förklarade vad som hände kvällen den 18 oktober 2009 när hans fru försvann:

– Jag hade märkt att det saknades pengar i min restaurang och misstänkte direkt min fru.

I makarnas lägenhet tryckte han ner kvinnan på golvet, band ihop hennes kropp och satte en tejpbit över hennes mun innan han gick och la sig.

När han vaknade var frun död och David fick panik.

Längden på fängelsestraffet meddelas i rätten senare i höst.