Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Sam, Samuel

Durek Verrett: Har väntat i så många år

TT

Publicerad 2024-08-31 13.56

Schamanen Durek Verrett har fått sin norska prinsessa Märtha Louise.

– Jag känner mig lyckligast i världen. Jag har väntat på att få gifta mig med den här kvinnan i så många år, säger han inför pressuppbådet.

Märtha Louise och schamanen Durek Verretts bröllop har blivit en supersnackis i både norsk och internationell media. När de gifte sig under lördagen i Geiranger var det inte utan en del krångel.

Ceremonin skulle ha hållits vid 13, men Märtha Louise anlände inte förrän en och en halv timme senare, rapporterar norska medier.

Gömde sig

Gästerna tog sig till bröllopet under stort hemlighetsmakeri eftersom fotorättigheterna sålts till brittiska kändistidningen Hello Magazine och dess spanska systertidning Hola samt tv-rättigheterna till Netflix.

På norska TV2 syntes dock prinsessan huka under ett vitt lakan som var menat att gömma henne från fotograferna.

Efter vigseln i ett tält i Geiranger har gäster och brudpar nu anlänt till Hotel Union där bröllopsfesten äger rum. Märtha Louise vinkade till folksamlingen utanför iklädd en vit v-ringad brudklänning och slöja medan Durek Verrett bar svart frack med kravatt och midjeband i guldbeige.

Eftersom temat på bröllopet är ”rosa” bar han även en ros i knapphålet och Märtha Louise blombukett består av samma sorts blommor.

350 gäster

Årets kanske mest omtalade bröllop ägde rum i natursköna Geiranger i västra Norge inför 350 gäster, bland dem kronprinsessan Victoria och prins Daniel och prins Carl-Philip och prinsessan Sofia.

Samiska artisten Fred Buljo, känd från gruppen Keiino, jojkade under vigseln.

– En jojk passar till alla tillfällen, det är det magiska med jojk, säger han till Dagbladet.

Enligt uppgifter till tidningen blev Märtha Louise förd till altaret av sin och den bortgångne exmakens dotter Maud Angelica Behn, 21 år.

Sedan i torsdags

Psalmerna ”Amazing grace” och ”Open the eyes of my heart, Lord” sjöngs av brudpar och gäster tillsammans, sedan läste Märtha Louises bror kronprins Haakon ett utdrag ur bibeln, rapporterar norsk media.

Festligheterna har pågått ända sedan i torsdags, då en välkomstfest med klädkod ”sexigt och coolt” hölls i Ålesund.

Även om intresset för bröllopet har varit stort har det inte bevakats eller tv-sänts som kungliga bröllop brukar på grund av rättighetsskäl.

ANNONS