Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ellen, Lena

12-åring bland de åtalade för upplopp

Sara Assarsson/TT

Publicerad 2024-08-12 17.13

Blommor, teckningar och handskrivna meddelanden har lagts på platsen där de tre flickorna mördades i Southport den 29 juli.

Domstolsförhandlingar pågår mot flera av de personer som misstänks ligga bakom de våldsamma upploppen i Storbritannien i sommar. En 12-årig pojke finns bland de åtalade.

Den 12-årige pojken har erkänt att han kastat en raket mot en polisbil i samband med en främlingsfientlig demonstration i Manchester.

Han är den yngste person som hittills har åtalats för inblandning i upploppen som har skakat landet sedan i slutet av juli.

Flera personer, bland dem en 15-åring, dömdes på måndagen, rapporterar BBC.

Omkring 700 personer har gripits och 300 har åtalats i samband med de våldsamma oroligheter som följde efter morden på tre flickor i Southport norr om Liverpool.

Våldsamheterna tog fart efter ryktesspridning bland främst högerextrema grupper om att gärningsmannen var en asylsökande. Polisen motbevisade det genom att offentliggöra den gripne 17-åringens identitet. Han är född i Storbritannien med föräldrar från Rwanda.

En talesperson för regeringen meddelar på måndagen att brittiska myndigheter förblir på ”högsta beredskap” trots att flera av helgens planerade demonstrationer ställdes in.