Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Simon, Simone

Så ska Kamala nå de unga männen och få fler ”bro-votes”

Publicerad 2024-10-27 19.00

Presidentvalet i USA är i flera avseenden ett val mellan män och kvinnor.

Framförallt gäller det de yngsta väljarna.

Demokraterna riktar i slutspurten nu in sig på de unga män som lutar åt att rösta på Trump.

Demokraterna och Kamala Harris räknar med att det rekordstora gapet mellan män och kvinnor ska få dem att vinna presidentvalet.

Detta då Donald Trumps problem att locka till sig kvinnliga väljare är utbrett.

Trump har nått ut till de unga männen.

Stora skillnader

Men enligt flera opinionsundersökningar har Harris samma problem, fast tvärtom. Det rapporterar bland annat New York Times.

I väljargruppen som utgörs av de yngsta väljarna, 18–29 år, är skillnaderna som mest påtagliga.

Resultaten av opinionsundersökningarna har fått Demokraterna att rikta in sig på de unga männen för att vinna deras röster, så kallade ”bro-votes”.

Kamala Harris använder sig av sin vicepresidentskandidat Tim Walz i stor utsträckning för att nå ut till de unga männen.

Det rapporterar Politico.

Kamala Harris behöver nå ut till de unga manliga väljarna.

Taktiken för att lyckas

Walz, en före detta militär och tränare i amerikansk fotboll, tros kunna nå ut till de unga männen bättre. Men Harris ansträngningar att nå väljargruppen slutar inte där.

Hon ställde nyligen upp på en timslång intervju med radioprofilen Howard Stern i hans program. Ett program där målgruppen och lyssnarna främst är unga män.

En äldre vit snubbe som röstar på Harris.

En grupp som kallar sig ”White Dudes for Harris” betalade för en annons där man, enligt flera experter, lyckades fånga Harris och hennes partis problem.

Reklamen inleds med: ”Hej alla vita killar, jag tror att vi alla är ganska trötta på att ständigt få höra online att vi är problemet och hur dåliga vi är”.

Skyller på Demokraterna

Kommentaren adresserar det faktum att många demokrater samt skolor, företag och kulturinstitutioner som delar partiets världsbild har betonat vikten av inkludering på ett sätt som alienerar många unga män.

De unga männen skyller i sin tur på demokraterna för att de har stämplat deras beteende som "toxiskt" och gynnat kvinnor på skolor och arbetsplatser.

Det skriver Politico.

”Har tröttnat”

Richard Reeves, chef på ”American Institute for Boys and Men”, har blivit en guru för Demokraterna och Kamala Harris i deras strävan att vinna tillbaka de unga männen.

– Känslan jag får är att de unga männen nu tröttnat. De har tröttnat på att bli tillrättavisade och tröttnat på att få höra att deras ämnen och intressen inte är lika viktiga, säger han till Politico.

Koden att vinna deras röster har Donald Trump knäckt, enligt Reeves.

Trump har enligt Politico gjort karriär genom att framstå som en alfahane.

Presidentkandidaten som, enligt Politico, har gjort karriär genom att gestalta en överdriven version av en alfahane: En man som vägrar att stävja sitt beteende för att tillfredsställa kritikerna.

– Den genomsnittlige mannen inser att det inte finns något annat val än att rösta på Trump, säger Alex Bruesewitz, en av Trumps rådgivare fokuserade på att nå ut till manliga väljare, till Politico.

USA SKOLAN