Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Harry, Harriet

God morgon! Det här hände medan du sov

Publicerad 2017-03-27

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från natten till måndag den 27 mars.

Man dog när militärfordon gick genom isen

En militär bandvagn gick igenom isen under en stor militärövning utanför Boden. En person tog sig ut – men en 23-årig man blev kvar inuti och dog.

– Vi ska undersöka både vagn och plats för att se hur det här har kunnat ske, säger Mattias Sydlén vid Norrbottenspolisen.
Läs hela artikeln

Tåg fastnade – passagerare evakuerades med snövesslor

Vid 18-tiden fastnade ett tåg i en lavin och en snöstorm i Katterjåkk. Först efter klockan 23 hade det skottats en väg fram till tåget – och passagerare evakuerades till Riksgränsen med snövesslor.
Läs hela artikeln
TV: ”Bra stämning ombord – folk spelar önskelåtar”

Kinberg Batra: Det är jag som leder Alliansen

Centerpartiet närmar sig krisande Moderaterna i de senaste opinionsmätningarna. Men M-ledaren Anna Kinberg Batra är tydlig med att det är hon, och inte Annie Lööf, som leder Alliansen.
Läs hela artikeln
TV: ”Det har jag inte tänkt på alls”

Poliser besköts med raketer i Kungälv

Polisen ryckte ut när 15 till 20 ungdomar sköt raketer och smällare i ett område i Kungälv. Då avfyrades raketer mot poliser, som tillkallade förstärkning.
Läs hela artikeln

Flickor fick inte flyga – för att de bar leggings

En mindre twitterstorm har brutit ut sedan United Airlines nekade tre flickor, varav en 10 år, att gå ombord på ett plan. Anledningen? De var klädda i leggings.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!