Premiär för vår nya tv-studio

Uppdaterad 2013-02-18 | Publicerad 2013-02-17

Aftonbladet satsar stort på webb-tv.

I dag invigs en ny tv-studio för livesändningar.

– Vi tror att vi kommer lyckas skapa en jäkligt spännande produkt, säger Jan Helin, publisher på Aftonbladet.

Som en del i en större tv-satsning kommer Aftonbladets nya tv-studio att invigas med en livesändning mellan klockan 12 och 13.

– Då kommer man att få träffa flera av våra profiler och vi kommer att berätta om vår stora livesatsning – vi kommer att vara där det händer, när det händer, säger Karin Magnusson, programledare under premiärsändningen.

Kan gå live direkt

Med den nya studion blir det möjligt att följa hela nyhetsförloppet och hur det utvecklar sig, med experter och fördjupning i studion samtidigt som man har kontakt med reportrar ute på fält.

– Vi kan gå live direkt när det händer något. Publiken kräver, och har rätt att kräva, att bli uppdaterade vid stora händelser. Det som är nytt i deras förväntan är att också få rörlig bild, säger Magnus Zaar, chef för Aftonbladet TV.

Förutom live-tv görs det också en omfattande satsning på programserier.

– Vi har redan lanserat ett antal nya program, till exempel Tv-domarna, Zlatan-programmet Tv-Z och Bollklubben. Vi kommer sända dem parallellt med gamla trotjänare som Schulman show, säger Magnus Zaar.

Ny plattform för tv

Dessutom lanseras om ett par veckor en ny plattform för all rörlig bild som kommer att ha en egen webbadress.

– Den nya plattformen kommer att innehålla korta nyheter, program och livesändningar, säger Magnus Zaar.

Tittandet ökar stadigt och varje vecka har Aftonbladet TV 1,5 miljoner unika besökare.

– Kvällstidning har alltid velat vara tv. Vi har redan tidigare varit bra på att lyfta fram personer och visa känslor. De ingredienserna är grundpelare i tv-upplevelsen, säger Jan Helin.

Inga premiärnerver

Jan Helin tror att Aftonbladet lämpar sig väl för en större tv-satsning.

– Vår redaktion är Sveriges mest integrerade nyhetsredaktion. Våra medarbetare är vana och skickliga på att röra sig sömlöst mellan olika medieslag, säger han.

Karin Magnusson känner inte av några premiärnerver inför morgondagen men uttrycker en viss oro för tekniken.

– Det jag verkligen hoppas är att tekniken kommer att vara med oss. Jag känner mig jättetaggad, jag ser fram emot att tillbringa en timme med fantastiska kollegor och sända från vår nya, fina studio, säger hon.

Aftonbladet
TV

ANNONS