Grovt rån mot butik på Götgatan

Publicerad 2012-04-03

Tåg stannade inte vid Medborgarplatsen

En till två gärningsmän rånade en butik på Götgatan i Stockholm. Männen hotade personalen med något som liknade en pistol.

Efter att en butik rånats på Götgatan, tvingades SL låta tågen på tunnelbanans gröna linje åka förbi hållplats Medborgarplatsen i Stockholm.

– Gärningsmän med pistolliknande föremål har rånat en butik som säljer mobiltelefoner, uppger Ulf Lindgren vid polisen i Stockholm till Aftonbladet.

Larmet kom in till polisen vid 10.45 i form av ett överfallslarm från butiken.

– Vi har uppgifter om att det ska röra sig om två till tre gärningsmän, uppger Ulf Lindgren.

Gärningsmännen var beväpnade med "pistolliknande föremål".

– Efter rånet har gärningsmännen inledningsvis flytt till fots därifrån. Det är oklart om de hade ett flyktfordon eller inte och därför valde vi att låta tågen åka förbi Medborgarplatsen, säger Ulf Lindgren.

Ingen gripen

Han berättar att polisen nu arbetar brett med att söka efter gärningsmännen.

– Än så länge är ingen gripen. Vi har ett stort antal poliser på plats och kommer bland annat leta igenom den närliggande tunnelbanestationen. Där har de ju också tv-övervakning som kan vara intressant att titta på.

Skadades någon fysiskt i samband med rånet?

– Jag har inga uppgifter om det, men gärningsmännen hotade personalen.

Polisen har inlett en förundersökning om grovt rån men det är i nuläget oklart vad gärningsmännen kom över.

Oklart hur länge

Enligt Jesper Pettersson som är presskontakt vid SL, stannade inte trafiken vid Medborgarplatsen på Södermalm i Stockholm efter beslutet som kom från polisen vid cirka 10.50-tiden på tisdagen.

– Det är ett stopp på order av polisen på grund av ett rån som skett i närheten, säger Jesper Pettersson som är presskontakt vid SL till Aftonbladet.

Någon timme senare kunde tågen åter stanna vid Medborgarplatsen.