Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Verner, Valter

Göteborgskliniken stoppas – ”Fara för liv”

Publicerad 05.43

Ivo

Ivo har beslutat att stänga ner delar av en skönhetsklinik i Göteborg efter att ha upptäckt stora brister.

Ägaren utgav sig för att vara läkare och gjorde injektioner – men saknar legitimation.

Flera patienter vittnar även om skador efter att ha besökt kliniken.

En skönhetsklinik i Göteborg förbjuds nu från att bedriva hälso- och sjukvård och utföra estetiska kirurgiska ingrepp och estetiska injektionsbehandlingar efter ett beslut från inspektionen för vård och omsorg, Ivo.

Klinikens ägare utför även estetiska injektionsbehandlingar som botox, utan att vara legitimerad läkare eller tandläkare. Han utger sig även för att vara läkare på bokningssidan, vilket han inte är.

Fara för liv eller hälsa

Kliniken ska även ha utfört borttagning av bland annat hudförändringar med laser utan att patienten fått en medicinsk bedömning av den förändring som tas bort, vilket Ivo menar är en allvarlig patientsäkerhetsrisk då möjligheten till tidig diagnostik av hudförändringen försämras.

Hudförändringar har tagits bort utan att patienten fått en medicinsk bedömning.

Ivo anser att det finns påtaglig fara för patienters liv, hälsa eller personliga säkerhet och tvingar därför kliniken att stänga ner delar av sin verksamhet.

Patient förlamades i ansiktet

I Ivos beslut finns vittnesmål från flera patienter som fått komplikationer efter besök på kliniken.

Bland annat blev en patient förlamad i ansiktet efter att ha fått en botoxbehandling på kliniken och fick läggas in på vårdavdelning för att utesluta stroke.

I en recension på klinikens bokningssida skriver en patient att en botoxbehandling som gjorts på kliniken har orsakat att en hen fått en synnedsättning.

Följ ämnen i artikeln