Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Tore, Tor

Helikopterjakt efter skott mot lägenhet

Uppdaterad 00.12 | Publicerad 2024-10-18 21.01

Skott har på fredagskvällen avlossats mot en lägenhet i Årsta. Arkivbild.

Flera skott har avlossats mot en lägenhetsdörr i Årsta i södra Stockholm. Det fanns personer i lägenheten, men ingen har skadats fysiskt, enligt polisen.

– Vi har spärrat av och håller förhör. Helikoptern är med, vi har hundpatruller och det pågår en jakt efter gärningsmännen, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

– Det finns vittnesuppgifter på hur man tror att de här personerna som har gjort det har sett ut, fortsätter han.

En boende i ett grannhus hörde flera skott i snabb följd och såg en misstänkt gärningsman fly från platsen.

– Vi hörde först ett skott, sedan typ tre till. Vi såg när han sprang nerför trapphuset och sedan ut mot Årstafältet. Det är massor av poliser och helikopter som spanar nu, säger personen till TT.

Larmet inkom klockan 20.38 på fredagskvällen. Händelsen utreds som försök till mord.

Enligt polisen har flera personer kontrollerats under jakten på gärningsmän, men ingen har gripits. Man undersöker om delar av förloppet kan ha fångats av övervakningskameror.

Polisen knackar dörr och förhör grannar i det 12 våningar höga huset. Kriminaltekniker har säkrat spår och ”annan teknisk bevisning”, skriver polisen på sin hemsida.

Skjutningen är den andra i Årsta på mindre än en vecka. I söndags avlossades skott mot en lägenhetsdörr på en annan adress i stadsdelen. Även då befann sig personer i lägenheten, men ingen skadades fysiskt.