Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Lilian, Lilly

Var tredje elev håller sig hemma efter skjutningen på Trångsundskolan

Publicerad 12.56

I dag återupptogs undervisningen efter skjutningen på Trångsundskolan.

Men ungefär var tredje elev stannade hemma.

– Vi kommer intensifiera vårt arbete med att komma i kontakt med de eleverna, säger rektor Kaj Majuri.

I onsdags blev en niondeklassare skjuten av en jämnårig elev på Trångsundskolan i Huddinge.

På fredagen var pojken fortfarande kvar på sjukhus.

– Han mår förhållandevis bra, men kommer att vara kvar på sjukhuset ett par dagar till. Som jag har förstått det kommer han bli helt återställd från sina skador, säger skolans rektor Kaj Majuri.

”Det är en dämpad stämning”

Skolan höll öppet under torsdagen för elever som ville komma in och träffa vänner och vuxna på skolan. Men den schemalagda undervisningen inleddes först i dag.

– Jag har gått runt på skolan och tittat. Det är en dämpad stämning, men vi har fått en jättefin förstärkning från kommunen med psykologer och kuratorer för att elever ska få samtalsstöd, säger Kaj Majuri.

Han berättar att många elever tagit kontakt med kuratorerna och att de även stödjer varandra. Men alla har inte tagit sig till skolan.

– Uppskattningsvis är runt 70 procent av eleverna tillbaka. Vissa är fortfarande oroliga och har hållt sig hemma i dag. Vi kommer intensifiera vårt arbete med att komma i kontakt med de eleverna och hoppas att de kommer tillbaka till skolan snart, säger Majuri.

Poliser på väg in i skolan precis efter skottdådet.

Kamerorna var inte i bruk

Den skjutna pojken blev träffad i ansiktet inne på en skoltoalett, enligt uppgifter till Aftonbladet. Flera elever var på väg till en lektion när de såg honom och att han var blodig.

Nyligen installerade skolan övervakningskameror i lokalerna. Men de kommer sannolikt inte vara till nytta för utredningen.

– De har inte tagits i bruk än, så vi kommer inte åt något material från de kamerorna, säger Kaj Majuri.