Anklagades för att vara häxbarn – så mår han i dag

Publicerad 2016-02-29

Den tvåårige pojken Hope sades vara ett häxbarn och lämnades åt sitt öde. Då räddade hjälparbetaren Anja hans liv.

”Hope är en stark liten pojke”.

För en månad sedan var den danska hjälparbetaren Anja Lovén i Nigeria med organisationen Din Nödhjälp i Nigeria. Det var då hon träffade den tvåårige pojken som utmärglad gick på gatan – utan att få hjälp. Pojken, som senare döptes till Hope, sades vara ett häxbarn och historien har rönt stora rubriker världen över.

– Jag har sett mycket här i Nigeria under de senaste tre åren. Tusentals barn som har anklagas för att vara häxor. Jag har valt att kalla den här pojken för Hope. För just nu hoppas vi hela tiden att han överlever, skrev hon då i ett inlägg på Facebook.

”Hope är en stark liten pojke”

Det har nu gått en månad sedan bilden på hur Anja ger pojken vatten spreds i media. Under den tiden har över en miljon dollar samlats in till hjälporganisationen för att hjälpa Hope och de andra barnen i Nigeria, skriver The Independent. Dessutom har Anja fått ta emot tusentals mejl och meddelanden med pepp och uppmuntran.

– Hope är en stark liten pojke. Han går upp i vikt och kan nu gå och äta själv. Jag kan knappt vänta tills han kan komma och bo med de andra barnen på barnhemmet. Utan kärlek kan inte mänskligheten överleva, skriver hon i ett nytt facebookinlägg.

Läs hela Anjas inlägg här nedan.

Följ ämnen i artikeln