Anklagades för att vara häxbarn – Anja räddade hans liv

Publicerad 2016-02-16

Nu sprids bilden på dem jorden runt

För några veckor sedan hittade danska Anja Ringgren Lovén en svårt sjuk pojke i en by i Nigeria. Pojken hade frusits ut från byn där han bodde efter att ha anklagats för att vara häxa. Anja lyckades rädda livet på pojken – och nu sprids bilden på dem över hela internet, skriver Berlingske Tidende.

Bilden visar hur Anja sträcker sig ned för att ge pojken vatten och ett kex. Bilden laddades upp på Facebooksidan DINNødhjælp - deres overlevelse och har fått stor spridning under de senaste dygnen.

Anklagad för häxeri

I inlägget skriver Anja om hur hon sett mycket under sina tre år i Nigeria.

”Jag har sett mycket här i Nigeria de tre senaste åren. Tusentals barn som beskyllts för att vara häxor och vi har sett torterade, döda barn och vettskrämda barn. Bilderna här visar varför jag kämpar. Varför jag sålt att jag äger. Varför jag gett mig ut på den här osäkra färden”, skriver Anja.

På bättringsvägen

När Anja hittade Hope var det osäkert om han skulle klara sig, det var därför han fick namnet Hope. Nu ska dock tillståndet vara avsevärt mycket bättre.

– Han får blodtransfusion varje dag för att få fler röda blodkroppar. Han har mask i magen som gör att han har ganska ont men han äter själv och är ute lite varje dag. Han kan sitta upp och le mot de som behandlar honom. Han är en stark liten pojke. Att se honom leka med min egen son är utan tvivel det största jag upplevt. Det går inte att beskriva, säger Anja till Berlingske Tidende.

DINNødhjælp - deres overlevelse

ANNONS

Följ ämnen i artikeln