25-årig kvinna inlåst och våldtagen i Lund

Publicerad 2013-09-23

Flera anhållna efter att kvinnan lyckats fly

De rakade av henne håret, misshandlade henne och våldtog henne.

I sexton dygn satt den 25-åriga kvinnan inlåst innan hon lyckades fly i lördags kväll.

– En polisbil blev stoppad under lördagskvällen av en kvinna som var upprörd och lämnade den här berättelsen, säger kommissarie Stephan Söderholm.

Två kvinnor, 30 och 47 år gamla, och en 30-årig man har anhållits misstänkta för våldtäkt, olaga frihetsberövande, olaga hot och misshandel.

De misstänks ha låst in den 25-åriga kvinnan i en lägenhet i Lund den 5 september. Där ska kvinnan ha hållits ända fram till i lördags kväll då hon lyckades fly.

– Hon ska ha varit inlåst i två veckor, fått sitt hår rakat och blivit våldtagen och misshandlad, säger kommissarie Stephan Söderholm.

Kvinnans ex-man efterlyst

Baserat på kvinnans berättelse genomförde polisen flera husransakningar under helgen. Det ledde till att de tre personerna greps och anhölls. Ytterligare en person, kvinnans 22-årige före detta man, söks nu av polisen misstänkt för inblandning i kidnappningen. De tre övriga misstänkta är släkt med mannen.

Enligt polisen har kvinnan barn med den nu efterlyste mannen. Kvinnan har tidigare fört barnet utomlands och hade precis kommit tillbaka till Sverige när det här hände.

– Barnet är kvar utomlands, säger Stephan Söderholm.

Efter att kvinnan förhörts av polisen fördes hon till sjukhus.

Texten uppdateras.