Mamma vädjar till semsterfirare: Spana efter Elliotts bil

20-åringen försvann spårlöst i november

Publicerad 2024-07-03 16.24

Elliott, 20, har varit försvunnen sedan november i fjol.

I november i fjol tog Elliott, 20, sin mörkgrå Volvo och körde iväg i mörkret och snöstormen. Sedan dess är både han och bilen borta.

Nu uppmanar Elliotts mamma semesterfirare att hålla ögonen öppna.

– Vi vill be alla som nu åker till norra Sverige att spana efter hans mörkgrå Volvo, både i terrängen och i vattnet, säger Anna Larsson.

Ingen har sett Elliott sedan han lämnade sin arbetsplats vid 16-tiden tisdagen den 28 november i fjol. Elliott jobbar som svetsare i Skellefteå, där han också bor.

Sista spåret efter Elliott är när hans mobil kopplar upp till en mast i Jävre, cirka sex mil norr om Skellefteå, vid 21-tiden samma kväll.

Nu har hans familj levt i ovisshet i över ett halvår.

– Vi har tänkt att Elliott råkade ut för en olycka i det dåliga väglaget, att bilen låg begravd i snön och att den skulle hittas till våren, säger Anna Larsson.

Anna Larsson, mamma till försvunne Elliott.

Men nu är snön borta. Och trots massiva sökinsatser finns fortfarande inga spår efter Elliott eller hans bil

– Det här att vi har gått och hoppats på ett svar och sen inte har fått det, det gör att det är väldigt tungt för oss, säger Anna Larsson.

”Kan vara långt inne i skogen”

Hon uppmanar nu alla som rör sig i Norrland, både längs kusten och inne i landet, att hålla uppsikt efter Elliotts bil. Det är en mörkgrå Volvo Sedan S80 årsmodell 2005.

Elliotts bil: En Volvo S80, årsmodell 2005, med registreringsnummer WFH 242.

– Jag tror inte att bilen är synlig från vägen, då hade den blivit upptäckt vid det här laget. Antingen har han voltat och hamnat långt inne i skogen eller så har han hamnat i vattnet, det känns mest troligt. Men vi vet ju inte. Allt är bara spekulationer, säger Elliotts mamma.

Anna Larsson har accepterat att familjen kanske aldrig får vet alla omständigheter kring det som hänt med Elliott.

– Men om vi hittar bilen och honom får vi ett avslut. Det skulle ge oss frid.

– Vi behöver allas hjälp nu. Vi är jättetacksamma för alla som tänker på Elliott och håller ögonen öppna, säger Anna Larsson.

Hon säger att man ska ringa polisen direkt, om man ser något som man tror är Elliotts bil.

– Man ska man inte gå fram till den och börja undersöka själv. Man ska markera platsen och ringa 112.

Massiva eftersök

Martin Persson på Missing People säger att organisationen har letat väldigt mycket och noggrant efter Elliott. Många frivilliga har hjälpt till.

– Vi har gjort cirka 1 500 mil bilsök. Då sitter tre personer i varje bil, en kör sakta och de andra tittar på varsin sida av vägen. Vi har sökt i vattnet med undervattensdrönare och ekolod, på platser där vi bedömer att han kan ha kört ner. Och vi har sökt från luften.

MIssing People brukar hitta försvunna bilar inom ett par dagar.

– Men Elliott-ärendet är svårt. Eftersom han körde bil kan han ha kommit långt, det är ett enormt område att söka igenom. Norra Västerbotten och hela Norrbotten, det är stort och mycket skog.

Martin Persson är ansvarig för Missing Peoples sökande efter Elliott.

Martin Persson tror inte att Elliott har kört in på någon liten skogsväg.

– Det var snöstorm när han försvann. Han körde en tung bil, som är framhjulsdriven och låg. Det var nog svårt att ta sig fram på småvägar. Så jag tror att han kan finnas längs någon av de lite större plogade vägarna.

– Det är konstigt det här. En stor Volvo på 1,6 ton kan inte bara försvinna från jordens yta. Vi ska hitta bilen, vi kommer att lägga ner den tid som behövs. Och hittar vi bilen, då är jag övertygad om att vi också hittar Elliott, säger Martin Persson.

Polisen: Vi behöver iakttagelser

Marcus Danielsson, gruppchef vid Grova brott vid polisen i Västerbotten, säger att man jobbat intensivt med Elliotts försvinnande, med god hjälp från Missing People. Men nu famlar man i mörkret.

– Det är väldigt utmanande, vi behöver iakttagelser för att komma vidare. Bilen är den bästa ledtråden vi har och det skulle naturligtvis betyda mycket om vi kunde lokalisera den.

Polisen misstänker inget brott i samband med försvinnandet.

Följ ämnen i artikeln