Aftonbladet

Dagens namn: Kaj

Musk intervjuar Trump: "Garanterad underhållning"

TT

Publicerad 2024-08-12 19.26

Expresident Donald Trump intervjuas av Teslachefen Elon Musk under natten mot tisdagen. Arkivbilder.

Underhållningen är garanterad när Teslachefen Elon Musk intervjuar USA:s expresident Donald Trump på X. Det hävdar i alla fall Musk själv inför det hett emotsedda samtalet dem emellan under natten mot tisdagen svensk tid.

Intervjun väntas sändas via X ljudchattfunktion Spaces, men detaljer om formatet har inte offentliggjorts.

Intervjun kan hjälpa Trump att nå en annan publik än de republikaner som brukar gå på hans valmöten eller som tittar på den konservativa nyhetskanalen Fox News.

Efter att Musk köpte Twitter (senare omdöpt till X) 2022 aktiverades Donald Trumps konto igen efter att expresidenten stängts av som en följd av stormningen av den amerikanska kongressen i januari 2021.

Under 2020 gav Elon Musk sitt stöd till president Joe Biden, men han har sedan dess rört sig mot den politiska högern. I juli i år ställde han sig i stället bakom Donald Trump.

EU:s inremarknadskommissionär Thierry Breton vände sig bara timmar före samtalet till X-ägaren Elon Musk och påminde honom om hans lagliga skyldighet att förhindra att ”skadligt innehåll” sprids på X.

”Med stor publik kommer än större ansvar”, skrev Breton i ett inlägg på X och bifogade ett dokument som klargör Musks skyldighet att i enlighet med EU:s lagstiftning stoppa olagligt innehåll och desinformation.