Uppgifter: Dödsskjuten drivande i kriminellt gäng

TT

Publicerad 2024-07-02 04.45

Polisen undersöker området i Södertälje.

En man som under natten hittades allvarligt skottskadad i en lägenhet i Södertälje har avlidit av sina skador. Enligt uppgifter till Länstidningen var mannen drivande inom en av stadens kriminella falanger.

Polis och ambulans larmades vid 04-tiden på tisdagsmorgonen till en lägenhet i området Blombacka. Där påträffades en man allvarligt skadad.

Livräddande åtgärder inleddes av vårdpersonal på plats, men vid 07-tiden meddelande polisen att mannen avlidit av sina skador.

Två vittnen som P4 Stockholm har pratat med uppger att de har sett två maskerade män komma smygandes.

– Jag såg två maskerade män, gick ner här och de försökte komma in genom dörren men de lyckades inte komma in, säger vittnet till radion.

Polisen har inlett en förundersökning om mord.

– - Det är sedvanliga utredningsåtgärder. Vi kommer att prata med folk i området, se vilka kameror som finns, titta på målsägaren och försöka hitta en motivbild, säger polisens presstalesperson Helena Boström Thomas.

Mannen som var i 20-årsåldern ska enligt Länstidningen Södertälje varit en drivande person inom ett av de kriminella gängen i Södertälje. Han ska ha varit på besök hos en närstående när han sköts.

Enligt tidningen ska en utbränd moped hittats i ett skogsområde i Hovsjö i Södertälje.

Polisen har spärrat av området kring mopeden och kommer att undersöka den.

– Den tittar vi på, men vi kan inte slå fast om det finns något samband, säger Helena Boström Thomas till tidningen.