Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jon, Jonna

”Eva Rausing ville begravas i Sverige”

Publicerad 2013-11-14

Tetra Pak-miljardären Hans Kristian Rausing och hans hustru Eva Rausing.

Eva Rausing begravdes nära sin familjs hem i USA.

Men det var emot hennes vilja.

Enligt sitt testamente ville hon begravas i Sverige – i familjen Rausings grav, skriver Daily Mail.

I juli 2012 hittades Eva Rausing, 48, död i sin och maken Hans Kristian Rausings, 50, bostad i London. Senare begravdes hon i Hilton Head i amerikanska South Carolina i närheten av sin familjs hem.

Nu avslöjas att det inte var hennes sista vilja.

Ville begravas vid makens familj

Brittiska tidningen Dailys Mails Richard Kay uppger att han har uppgifter om att Eva Rausing i själva verket ville begravas i Sverige – bredvid sin makes familj.

"Det är min önskan att jag ska begravas i familjen Rausings grav på Svenska kyrkans kyrkogård i Raus församling, Sverige", ska Tetra Pak-arvtagarens hustru ha skrivit i sitt testamente.

Låg död i två månader

När Eva Rausing, som dog till följd av sitt drogmissbruk och ett hjärtstillestånd, hittades av polis hade hon legat död i två månader. Under den tiden hade Hans Kristian Rausing hemlighållit hennes död och tejpat för sovrumsdörren för att hindra odören att sprida sig.
Hans Kristian Rausing ställdes inför rätta för bland annat brott mot griftefriden. Han dömdes till fängelse i tio månader, men blev dock villkorligt frigiven eftersom han gick med på att vårdas för sitt missbruk.