Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Nils

Kungaaffären – på 30 sekunder

Uppdaterad 2011-12-17 | Publicerad 2011-12-08

Hemliga kärleksaffärer, porrklubbar i Bratislava och en hisnande intervju med TT.

Sedan boken ”Den ofrivillige monarken” släpptes den 4 november i fjol har diskussioner kring kungens och hans vänners påstådda förehavanden tuffat på som tåget.

Här får du koll på det senaste årets händelser – på 30 sekunder.

4 november 2010:

Boken ”Den motvillige monarken” ges ut. Kaitlen om kungens besök på strippklubbar och hans umgänge med så kallade ”kaffeflickor” får enorm uppmärksamhet.

4 november 2010:

Kungen kallar till presskonferens i älgskogen i Västergötland och säger att han och hans familj ”vänder blad”.

4 november 2010:

Huvudkällan i ”Den motvillige monarken”, Mille Markovic, säger att han har komprometterande bilder på kungen som han avser att publicera.

12 november 2010:

Kungens påstådda älskarinna, Camilla Henemark, talar ut i Expressen om parets affär.

8 december 2010:

Aftonbladet avslöjar att kungens vänner anlitat gangsterledaren Milan Sevo och hans livvakt Daniel Webb för att få Mille Markovic att dementera uppgifterna i boken.

23 maj 2011:

Efter att först ha nekat erkänner Anders Lettström att han anlitat personer med kopplingar till den kriminella världen. Han hävdar att kungen inte känt till något.

24 maj 2011:

Kungen ger en skriftlig kommentar via informationschefen Bertil Ternert: ” Jag tar självklart avstånd från all form av förhandling med kriminella.”

30 maj 2011:

Kungen ger en närmast unik intervju till TT där han förnekar att det finns bilder på honom i komprometterande situationer. Han säger sig inte känna till att personer från undre världen anlitats, och att Lettströms förtroende är förbrukat.

3 december 2011:

Aftonbladet publicerar bandupptagningar från Anders Lettströms möten med Daniel Webb, som tyder på att kungen hela tiden varit informerad om nedtystningsförsöken. Lettström hävdar att det inte är han på bandet.

8 december 2011:

Anders Lettström gör en helomvändning och erkänner att det visst är han på banden. Han skriver på DN Debatt att kungen vare sig var inblandad i, eller informerad om, hans ”olyckliga kontakter med kriminella”.

16 december 2011:

Tidningen Expressen publicerar den påstådda ”kungabilden”, men tre olika experter hävdar att bilden är manipulerad. Aftonbladet träffar Mille Markovic som hävdar att han snart ska släppa alla bilder.