Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Nils

Tvåbarnspappan – en seriemördare

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-11

Läraren och tvåbarnspappan Ronald Janssen kan vara en av Belgiens värsta seriemördare.

Ronald Janssen, 38, hade kört sina två barn till skolan i den belgiska staden Leuven.

När han kom hem slog polisen till.

Nu sitter tvåbarnspappan anhållen misstänkt för tre brutala mord.

Under polisförhör erkände Ronald Janssen även det tre år gamla mordet på 18-åriga Annick Van Uytsel.

Han var den vänlige grannen och den omtyckte, men tillbakadragne läraren. Han var tvåbarnspappan som skjutsade sina barn till skolan.

Men Ronald Janssen levde ett dubbelliv. Polisutredare i Belgien tror att han är en av landets värsta seriemördare, rapporterar tidningen Standaard. Han har erkänt tre mord och förhörs nu om ytterligare olösta fall i Belgien.

Greps för dubbelmord

Janssen greps i onsdags sedan hans mobiltelefon knutits till en mordplats i staden Leuven.

På nyårsdagen hittades resterna av två kroppar i en utbränd bil i staden. Det visade sig vara det unga paret Shana Appeltans,18, och Kevin Paulus, 22, som mördats brutalt på nyårsaftonen. Efter en rättsmedicinsk undersöking kunde polisen konstatera att de två ungdomarna först hade skjutits till döds och seda bränts i bilen.

Polisen stod helt utan vittnen till det brutala dubbelmordet, men efter att ha kontrollerat mobilanslutningar på mordplatsen kunde de ringa in Ronald Janssen. 38-åringen bodde granne med Shana Appeltans i Leuven.

– Vi hade inte så mycket kontakt med honom, men vi anade inte att han kunde göra något sådant, säger flickans morfar till Standaard.

Sänkte kropp med stenar

Men nu har Janssens mörka sida avslöjats. Under polisförhör erkände han även det tre år gamla mordet på 18-åriga Annick Van Uytsel i staden Diest. Hon sågs senast vid liv på en fest den 27 april 2007. När hon inte kom hem slog hennes anhöriga larm.

Efter flera dagars sökande hittades Annick Van Uytsels kropp i en flod. Hennes kropp låg i en säck och hade sänkts med hjälp av tunga stenar.

Tidningar i Belgien gör nu kopplingen till landets mest kände seriemördare Marc Dutroux som under 1990-talet våldtog och mördade fyra 19-åriga flickor.