Många demokrater tror på Harris som president

Paulina Monzón/TT

Publicerad 2024-07-19 13.32

Majoriteten av demokraterna tror att vice presidenten Kamala Harris skulle bli bra som president.

Majoriteten av demokraterna tror att vicepresident Kamala Harris skulle bli bra som president. Detsamma gäller inte bland amerikaner i stort, enligt en ny undersökning.

Ungefär sex av tio demokrater i USA tror att vicepresidenten skulle göra ett bra jobb som president, visar en ny undersökning från nyhetsbyrån AP och opinionsinstitutet Norc. Endast två av tio tror att hon inte skulle göra det.

Sedan president Joe Bidens debattmisslyckande mot presidentkandidaten Donald Trump den 27 juni har många demokrater uttalat sig om att Kamala Harris borde ta över som Demokraternas kandidat i valet i höst. Harris har däremot förblivit lojal mot Biden och fortsatt att stötta honom.

Oakley Graham, en trettioårig demokrat i Greenwood, Missouri, säger till nyhetsbyrån AP att han skulle vara mer uppspelt över att stödja Harris.

– Det skulle vara trevligt att se en färgad person, en kvinna, någon yngre, ta steget och leda. Jag hoppas att det skulle inspirera en yngre generation att bli mer engagerad, säger Oakley Graham.

När det gäller amerikaner allmänt är de mer skeptiska till hur Harris skulle prestera som president än vad demokrater är i undersökningen. Endast cirka tre av tio amerikanska vuxna säger att Harris skulle klara sig bra som president.

Ungefär en av tio amerikaner säger att de inte vet tillräckligt för att ha en åsikt om Harris, medan nästan alla har en åsikt om Biden.