Kvinna slet ut sexårige Gous ögon

Publicerad 2013-08-28

Den okända kvinnan slet brutalt ut hans ögon och lämnade honom blodig.

I dag vårdas Gou, 6, på en ögonklinik – ovetande om sin blindhet.

– Han frågar varför himlen alltid är mörk och varför solen aldrig går upp, säger pojkens farbror.

Pojken försvann spårlöst från lekplatsen i de norra delarna av kinesiska Shanxi-provinsen. Fem timmar senare hittades Gou, 6, täckt i blod. I närheten låg pojkens två ögon, skriver China Daily. Enligt polisen attackerade en okänd gärningsman Gou brutalt genom att slita ut den sexårige pojkens ögon.

"Varför är himlen mörk"

Med ögonhålorna täckta av bandage vårdas nu pojken på en ögonklinik i närområdet, skriver Beijing Youth Daily enligt nyhetsbyrån AFP. Han har fortfarande inte förstått att han inte kommer kunna se något under hela sitt återstående liv.

– Han frågar varför himlen alltid är mörk och varför solen aldrig går upp, säger pojkens farbror.

– Vi har bara berättat för honom att ögonen har skadats och att de måste ha bandage. Vi säger till honom att de kommer att bli bra när bandaget har avlägsnats. Det är så svåra frågor att förklara för honom. Det är så hjärtskärande.

Läkare planerar att implantera konstgjorda ögonglober i pojkens ögonhålor, så att folk inte ska skrämmas av hans utseende i framtiden. Bilder och filmer på pojken har chockat mängder av internetanvänder i Kina. Händelsen har i dag varit den mest sökta på nyhetsartikeln på Sina Weibo, den kinesiska versionen av Twitter.

Motivet okänt

Det är ännu inte känt vad som är motivet till den brutala attacken. Tidigare rapporterade kinesisk media att pojkens hornhinnor var borta när han hittades, vilket ledde till spekulationer om att det kunde röra sig om en organhandlare. Men den teorin spräcktes när polisen i dag gick ut med att hornhinnorna fanns kvar på ögonen.

Kinesisk polis belönar tips som leder till ett gripande av den misstänkte gärningsmannen, som ska vara en kvinna, med motsvarande drygt 100 000 kronor.

ANNONS