Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Harry, Harriet

Ministerfru dog av ”onaturliga orsaker”

Publicerad 2014-01-18

Maken inlagd på sjukhus med bröstsmärtor

Den indiska politiska otrohetsaffären har tagit nya dramatiska vändningar.

En obduktion har visat att ministerhustrun Sunanda Tharoor, 52, dött av onaturliga orsaker.

Samtidigt har hennes otrohetsanklagade man Shashi Tharoor, 57, lagts in på sjukhus.

Dramat som utspelar sig i det politiska toppskiktet i Indien är något en tv-såpaförfattare skulle ha svårt att dikta ihop.

I fredags hittades Sunanda Tharoor, 52, död på ett lyxhotell i Dehli – kort efter att ha anklagat maken – ”Minister Twitter” – Shashi Tharoor för att ha haft en relation med den pakistanska journalisten Mehr Tarar.

Förnekade

Ministerfrun twittrade att maken – vice utbildningsminister och tidigare kandidat till att efterträda Kofi Annan som FN:s generalsekreterare – länge träffat journalisten Mehr Tarar, som även skulle vara en stalker och en pakistansk spion.

I torsdags hade paret gemensamt skickat ett pressmeddelande där de uppgav att de var lyckligt gifta och att Twitterkontot varit kapat.

När Sunanda hittades död tog historien ny fart – och obduktionen visar alltså att det inte rör sig om ett självmord, vilket det först spekulerades i.

Flera medier uppger att hon dött ”en plötslig och onaturlig död”.

Finner inte ord

Samtidigt har Shashi Tharoor lagts in på sjukhus med bröstsmärtor, enligt BBC News. Han har lagts in på samma sjukhus där obduktionen av hans döda fru ägt rum.

Journalisten som uppges ha haft en relation med honom förnekar all inblandning och uppger att de båda bara träffats några gånger i samband med intervjuer.

”Det är så fruktansvärt att jag inte finner ord. Så tragiskt att jag inte vet vad jag ska säga. Vila i frid, Sunanda”, har Mehr Tarar twittrat.