Scotland Yard begär DNA-test i jakten på Madeleine

Uppdaterad 2013-02-06 | Publicerad 2013-02-05

Rapporter om en flicka som är slående lik försvunna Madeleine McCann har kommit in till polisen på Nya Zeeland.

Nu har Scotland Yard begärt DNA-prov på flickan.

Det var för snart sex år sedan som Madeleine McCann, 3, försvann under en semester i Portugal. Hon försvann mystiskt från sina föräldrar Kate och Gerry McCann i Praia da Luz i Algarve.

Försvinnandet uppmärksammades över hela världen, men den lilla flickan har inte hittats.

Har setts i Queenstown

Nu har Scotland Yard begärt DNA-prov på en flicka som ska vara slående lik försvunna Madeleine, rapporterar The Southland Times.

Flickan har setts i Queenstown på Nya Zeeland senast på nyårsafton.

En försäljare ska ha rapporterat att hon då sett flickan tillsammans med en mörkhårig man.

– Hon hade samma ögondefekt som Madeleine. Få människor har det och jag bara stirrade hela tiden tills jag hade glömt vad de hade köpt, säger försäljaren enligt AP.

Kan dröja veckor

Detta startade en polisutredning som pågick i flera dagar. Den 4 januari kom polisen med ett uttalande om att flickan som hade setts i Queenstown inte var försvunna Madeleine.

Men det har inte varit den enda gången polisen har fått rapporter om likheten, och därför skickas nu DNA-prover till Scotland Yard.

– Polisen kommer skicka flickans DNA till brittisk polis för att bekräfta identiteten hos en flicka som har misstagits för att vara Madeleine, bekräftar sergeant Kallum Croudis i Dunedin på Nya Zeeland enligt The Southland Times.

Resultatet från DNA-provet väntas dröja veckor.