Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Fatima, Leila

Inga gripanden efter mordet i Botkyrka

TT

Publicerad 08.10

En bil har kraschat in i ett träd i Botkyrka söder om Stockholm. I bilen påträffades en allvarligt skadad man med skottskador.

Ännu har ingen person gripits efter tisdagens mord på en ung man i Botkyrka.

En bil kraschade in i ett träd i Botkyrka söder om Stockholm vid 20-tiden på tisdagen. Vittnen hörde skottlossning och såg flera personer lämna platsen i samband med kraschen.

I bilen hittades en man i 20-årsåldern med skottskador, som senare dödförklarades på sjukhuset.

Skador på bilen indikerar även att det har skett någon form av explosion, och det nationella bombskyddet kallades under kvällen till platsen för att undersöka bilen.

Enligt uppgifter till TV4 Nyheter och Aftonbladet misstänker polisen att det kan ha rört sig om en handgranat.

– Bilen hade skador som vi inte vet hur de har uppkommit. I nuläget kan vi inte utesluta någonting. Sedan vill jag inte vara så specifik om hur de här skadorna ser ut och vad vi tänker att det skulle kunna vara, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl till TT på onsdagen.

Bilen kommer att genomgå en teknisk undersökning. Man har även samlat in kameramaterial från området som ska gås igenom, säger Wikdahl.

Misstänker ni gängkopplingar?

– Det finns inget tydligt i nuläget som pekar mot den typen av brottslighet, men vi kommer att fortsätta titta på de delarna, säger Daniel Wikdahl.