Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Erling, Jarl

Turister fastnade i guldgruva

Uppdaterad 04.17 | Publicerad 01.33

En person omkom och tolv blev instängda i en gammal guldgruva i Colorado i USA.

En person omkom när en grupp turister blev instängda i samband med ett hisshaveri i en nedlagd guldgruva i Cripple Creek i Colorado i USA på torsdagen.

Räddningstjänsten hade efter cirka sju timmar lyckats hämta upp samtliga tolv personer som blev instängda 300 meter under jord efter det att hissen havererat vid lunchtid.

Hissen fick problem när den var på väg ner, efter att ha nått 150 meter under mark. Polisen har inte gett några detaljer om olyckan, eller hur personen dog vid haveriet, rapporterar tidningen The Denver Gazette.

Mollie Kathleen-gruvan var i aktivt bruk till 1960-talet. Sedan dess har den varit ett utflyktsmål där besökare erbjuds rundturer.

När själva arbetet med att föra upp de instängda inleddes var det oklart om de skulle tas upp med bärgningssele eller om hissen hade kunnat lagas och bedömdes säker. Det fanns två barn bland de instängda. Fyra personer uppges ha fått nack- och/eller ryggsmärtor.

Under de sju timmarna under jord hade de instängda hela tiden kontakt med räddningstjänsten och har, enligt den lokala polisen, varit i säkerhet.