Här skjuter gärningsmannen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-29

Hells Angels-medlem skjuten

Här avlossas skotten mot Hells Angels-medlemmen – mitt på öppen gata i Köpenhamn.

Gärningsmannen fångades på bild med pistolen höjd.

Den högt uppsatte Hells Angels-medlemmen är även svindlerimisstänkte IT-direktören Stein Baggers livvakt.

En högt uppsatt Hells Angels-medlem fikade i eftermiddags på en juice-bar på Ny Östergade i Köpenhamn.

Enligt vittnen satt Hells Angels-medlemmen i en soffa med ryggen mot fönstret när två skott plötsligt avlossades mot honom, skriver Ekstra Bladet. Livvakten skadades inte av kulorna, utan antas ha skadats av glassplitter från lokalens fönster.

Ett vittne berättar för danska BT att hon såg när gärningsmannen tog fram pistolen, ställde sig med benen brett isär och tvåhandsfattning kring kolven, och sköt ett skott in i cafét.

– Därefter går han fram litet och tittar, som om han ville se om han träffat, och skjuter ännu en gång. Så vänder han sig om och tittar mig rakt i ögonen, säger hon.

– Jag blev väldigt, väldigt rädd och trodde faktiskt att nu skulle jag skjutas, säger vittnet till BT.

Fjärde skottlossningen

Hells Angles-medlemmen kördes bort i en ambulans med lindriga skador..

Den misstänkta gärningsmannen jagas just nu. Han har fångats på bild i skottögonblicket. Strax där efter flydde han till fots tillsammans med ytterligare en man.

Den skjutne Hells Angels-medlemmen är välkänd av polisen. Han umgås även i musikkretsar enligt Ekstra Bladet.

Han har även jobbat som livvakt till den svindlerimisstänkte danske förre IT-direktören Stein Baggers. Hells Angels-medlemmen hade precis varit hos polisen och lämnat ett förhör angående den pågående bedrägeriutredningen mot Bagger när skottlossningen inträffade.

Fjärde skottlossningen i år

Det här är fjärde gången på mindre än en månad som en person skjuts ner i Köpenhamn.

För den danska nyhetsbyrån Ritzau uppger polisen att man kopplar samman skotten mot Baggers livvakt med en händelse i måndags, där en man med anknytning till en gruppering från stadsdelen Nørrebro i Köpenhamn besköts på ett närmast identiskt sätt. Ett antal gärningsmän avfyrade då fyra skott genom rutan till en thailändsk restaurang på Vesterbro och polisen riktade efter dådet blickarna mot en av Hells Angels supporterklubb.

Har du
bilder?