Sköterska tog sitt liv efter busringningen till Kate Middleton

Uppdaterad 2012-12-08 | Publicerad 2012-12-07

Vidarekopplade bluffsamtalet till en annan sjuksköterska - som berättade om hertiginnans tillstånd

King Edward-sjukhuset i London.

Radioprataren busringde till sjukhuset där gravida Kate Middleton vårdades.

Sjuksköterskan som svarade i telefon gick på bluffen.

Nu har hon hittats död.

Prins William och Kate lämnar sjukhuset.

En australiensisk radiostation busringde till King Edward-sjukhuset i London där gravida Kate Middleton behandlades.

Två radiopratare utgav sig för att vara drottning Elizabeth II och prins Charles – och blåsningen fungerade.

Sjuksköterskan som svarade i telefon gick på bluffen och vidarekopplade samtalet till en annan sjuksköterska som avslöjade detaljer om Kate Middletons tillstånd.

Misstänker självmord

Händelsen hamnade i tidningar och tv runt om i världen. Radiostationen och sjukhuset bad sedan om ursäkt.

Nu uppger CNN och brittisk press att sjuksköterskan som tog emot samtalet hittats död i morse, i närheten av sjukhuset där hon jobbade. Sjuksköterskan ska inte fått något reprimand från sjukhuset efter incidenten med busringningen, skriver Daily Mail, som uppger att man misstänker självmord.

Sjuksköterskan, som är tvåbarnsmamma, har jobbat på King Edward-sjukhuset i fyra år och hjälpte till i receptionen klockan 05.30 i tisdags, när bluffsamtalet från radiostationen kom. Enligt BBC svarade hon i telefon eftersom det inte fanns någon receptionist på plats så tidigt på morgonen.

Prins Charles skojade om bluffen

Brittiska kungahuset har inte klagat efter busringningen och i går skojade prins Charles om det. När han träffade pressen och fick frågor om sitt kommande barnbarn, sa han: "Hur vet du att jag inte är en radiostation?", skriver brittiska tidningar.

Klockan 09.25 i morse larmades polis och ambulans till Weymouth Street i London där sjuksköterskans livlösa kropp hittats.

Sjuksköterskan dödförklarades av ambulanspersonal på plats. Polisen misstänker i nuläget inget brott, uppger talesmannen för Scotland Yard, enligt Daily Mail.