Brevbärare räddade fallande baby

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-22

”Jag tittade upp snabbt och då föll barnet ut”

Den ettåriga flickan föll från fönstret på andra våningen.

Som tur var gick en brevbärare förbi och lyckades fånga upp lilla Niales i sina armar, rapporterar bland annat nyhetsbyrån AP och Fox News.

Brevbäraren Lisa Harrell fångade den fallande flickan.

Brenda Morales vände sig bort en kort sekund. Det räckte för att hennes ettåriga dotter Niales skulle hinna krypa över sängen och ut genom det öppna fönstret.

Det var sent på måndagsmorgonen och brevbäraren Lisa Harrell gick på sin runda för att dela ut post i området i amerikanska staden Albany. Plötsligt föll ett litet barn i hennes armar.

– Jag tittade upp snabbt och då föll barnet ut. I nästa stund föll barnet mot mig och jag fångade det, berättar Lisa för Fox News.

”En konstig dag”

Det var rena turen att Lisa befann sig på rätt plats vid rätt tillfälle. Hon berättar för Fox News att det var "en sådan konstig dag" och att en specialleverans ledde till att hon befann sig på platsen.

Mamma Brenda Morales är uppskakad efter händelsen men berättar för tv-kanalen att hon är mycket tacksam över Lisas insats. Lisa Harrell säger själv att hade hon inte varit på platsen, så hade barnet med största sannolikhet dött.

– Jag hoppas vid Gud att hon har lärt sig en läxa nu, säger Lisa Harrell.

Bröt inte mot lagen

Polisen uppger att mamman inte bröt mot någon lag då hon vände ryggen mot barnet som var nära det öppna fönstret, även om handlingen som sådan kan väcka klander.

– Hon var i rummet och vände sig om. Men vi skulle inte råda någon förälder att ställa en säng vid ett sådant fönster, säger talesman Jams Miller till Fox News.

Lilla Niales uppges ha klarat sig oskadd från den omskakande incidenten.