Mamma anhållen för dubbelmord

Publicerad 2011-09-19

Två pojkar hittade döda i vattenbrynet

En fyraåring och en åttaåring försvann sent i söndags kväll.

I dag hittade polisen pojkarnas kroppar vid vattenbrynet i Munkholmen i Sigtuna.

Pojkarnas mamma har anhållits misstänkt för mord.

Det var pojkarnas pappa som larmade polisen. Enligt uppgift till polisen var barnen nere vid vattenbrynet vid Munkholmen i Sigtuna när de försvann vid 22-tiden igår kväll. Sökandet tog vid. Tidigt hittades pojkarnas kläder, nära några bryggor med angjorda båtar, omgivna av vass.

Två kroppar

Platsen där pojkarnas kläder hittades spärrades av. I eftermiddags hittades sedan två kroppar i vattnet och inom avspärrningarna.

Kropparna identifierades som de två saknade pojkarna, och enligt polisen har kropparna skador som tyder på att ett brott har begåtts. Mamman och pappan förhördes – och vid 16-tiden kom beskedet att mamman anhållits misstänkt för mord.

Stefan Marcopoulos vid Norrortspolisen berättar att det råder oklarhet kring om barnen var ensamma vid vattnet i går kväll, eller om de hade sällskap med sin mamma.

Stort pådrag

Flera grannar som Aftonbladet pratar med säger att en eller två båtar i går åkte förbi platsen där polisen hittade kropparna.

– Jag såg en båt vid 22.30-tiden som körde sakta, sakta från badplatsen och sedan utåt.

Ett stort pådrag, såväl kustbevakning och polis, letade efter pojkarna med helikopter, hundar och dykare. I området finns bland annat en småbåtshamn.