Polisen om Didriks försvinnande: Märkligt

Uppdaterad 2017-07-20 | Publicerad 2014-12-23

SKUTSKÄR. 18-årige hockeyspelaren Didriks försvinnande förbryllar även polisen.

– Trots ett enormt sökpådrag har han inte påträffats vilket är märkligt, säger Matts Norling, chef vid Tierpsolisen.

18-årige hockeyspelaren Didrik Ölander Horn försvann natten till den 7 december efter ett restaurangbesök i centrala Skutskär.

Aftonbladet har tidigare berättat att hans mamma framfört kritik mot polisen som hon menar inte tar försvinnandet på allvar.

Tierpspolisens chef Matts Norling, som nu tagit över fallet, säger:

– Vi har inte minskat våra ansträngningar att lösa detta och vi lider med grabbens familj. Jag förstår om de drar i alla trådar. Men i dagsläget har vi inget som styrker brott. Får vi in tips med någon liten substans så hugger vi direkt på det. Läget kan givetvis förändras snabbt om vi hittar 18-åringen.

Sökt med dykare

Efter att Didriks mössa hittats i en vassrugg i Bodaån – har stora sökresurser lagts där?

– Ja, det har sökts med sonar, undervattenskameror och dykare. Enligt sjöpolisen är det osannolikt att han skulle ligga just där. Vi har för övrigt inte bundit oss för att han ska ligga i ån. Tusentals personer i Missing people har sökt av omgivningarna. Utan genombrott.

Enligt Matts Norling är försvinnandet märkligt.

– Efter att han setts gående efter vägen den här natten är han puts väck. Den är ingen kille som hållit på med droger eller ingått i något kriminellt gäng. Vad som hänt kanske visar sig först när vi hittar honom. Då får vi backa historien.

Vill ha tips

Det har nämnts att han kan ha flutit i väg långt om han ramlat i ån. Men den teorin avfärdar dykaren Håkan Örnmark vid kustbevakningen i Gävle.

– Även i strömt vatten ligger oftast personen på bottnen där denne ramlat i eller möjligen några meter därifrån. Det är vår erfarenhet, säger Örnmark.

Först efter en längre tid brukar kroppar stiga mot ytan och flyta iväg.

Didriks mamma Catarina Horn tror att sonen har utsatts för ett brott. För en tid sedan uppges Didrik ha berättat att det fanns personer som var ute efter honom.

– Vi är tacksamma för alla tips, säger Matts Norling.

Följ ämnen i artikeln