Spitzer pressas att avgå

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-12

Har 48 timmar på sig att fatta ett beslut

Hårt pressad Eliot Spitzer bekände med frun Silda vid sin sida. Men det räcker inte. Nu pressas han att avgå.

New York-guvernören Eliot Spitzer gick till lyxprostituerade.

Mannen som gjorde sig känd som moralens väktare bad om ursäkt.

Men det räckte inte. Nu har partiet gett honom ett ultimatum.

48 timmar har han på sig att fatta ett beslut. New York-guvernören Eliot Spitzer, 48, pressas att avgå. Om han inte gör det väntar rättsliga efterföljder, hotar partiet.

Spitzer har stängt in sig i sitt hem tillsammans med sina rådgivare för att se över sina möjligheter, rapporterar CNN.

Bad om ursäkt

Det var i måndags som Spitzer bad om ursäkt till sin familj och allmänheten, efter att det blivit känt att han hade betalat en prostituerad för att besöka honom på Mayflower Hotel i Washington förra månaden.

– Jag har agerat på ett sätt som kränker mina skyldigheter mot min familj. Jag ber om ursäkt först och främst till min familj och också till allmänheten som jag lovade bättre. Jag har misslyckats att leva upp till vad jag lovat, sa han med hustrun Silda Wall Spitzer vid sin sida.

”Sheriffen av New York”

Beskedet om att Spitzer misstänktes vara kund i en stor prostitutionshärva slog ner som en bomb i USA. Han har kallats ”Sheriffen av New York” på grund av sin kamp mot korrupta affärer på Wall Street.

Eliot Spitzer är före detta statsåklagare i New York. Han har tre barn med sin hustru som är grundare till organisationen ”Children for Children” som har hjälpt många fattiga familjer i New York.

Eliot Spitzer, med hustrun Silda Myndigheterna trodde de var en mutskandal på spåren när de började utreda egendomliga transaktioner New Yorks guvernör utfört. Men det visade sig att han betalade stora summor till en så kallad prostitutionsring. Till slut avlyssnades ”Mister Clean” när han gjorde upp om att betala närmare 30 000 kronor för ett möte med en lyxprostituerad. Silda, hustru och mor till Spitzers tre döttrar, stod vid makens sida på presskonferensen i New York i måndags.