Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Verner, Valter

Stal nummerplåt från polisbil – greps 3,5 sekunder senare

Publicerad 2018-09-01

Den 18-årige mannen bestämde sig för att stjäla en registreringsskylt från en polisbil men hans brottsliga karriär varade väldigt kort – närmare bestämt 3,5 sekunder, skriver danska TV SYD.

Det var inte länge som en 18-årig man var på fri fot då han i natt stal en registreringsskylt från en polisbil i Esbjerg i Danmark.

Enligt Polisen i Syd- och Sönderjylland, slet mannen av registreringsskylten från bilen och sprang iväg. Men han kom bara några meter innan han sprang rakt in i famnen på en hundpatrull.

18-åringen fördes till polisstationen, men släpptes sedan fri.

– Han förklarade att några vänner sagt att han inte skulle våga stjäla den. Därför tog han den för att motbevisa dem, säger polischefen Nikolaj Hölmkjär till TV SYD.

Den tjuvaktiga karriären varade kort.

Enligt polisen handlade hans misslyckade stöld inte bara om otur. Även om hundpatrullen inte varit där hade det inte slutat bra för honom.

– Det är så dumt gjort. Han blev tagen på bar gärning efter några sekunder och även om han inte blivit det så finns det övervakningskameror, säger Nikolaj Hølmkjær i ett annat uttalande till danska JydskeVestkysten.

18-åringen riskerar nu att få böter för stölden.