Amanda: ”I stället för trevliga män blev det creep efter creep”

Publicerad 2024-06-05

Amanda blev våldtagen första gången när hon var 14 år. Tre år senare började hon med sugardejting, vilket snart ledde till nya övergrepp:

– Det är väldigt vanligt att sexet spårar ur och blir våldtäkt. Att du säger ”ingen deepthroat”, men att de ändå deepthroatar. För mig har det inte setts som en våldtäkt, bara som en del av mitt jobb, säger Amanda.

Amanda blev medlem på en sugardejting-hemsida som 17-åring.

– Jag förstod inte att det handlade om prostitution. Jag tänkte att ”du får dejta någon och får pengar för det, du kommer säkert undan utan att ligga med dem”.

Så blev det inte:

– Jag hade blivit våldtagen flera gånger i mitt privatliv. Men hela poängen här var ju ändå att träffa trevliga män. I stället var det bara creep efter creep efter creep, säger Amanda.

”Tyckte om förnedring”

I dag, när Amanda hunnit bli några år äldre, inser hon efter att ha gått i terapi att hon blev groomad och sexualiserad:

– Man dras mer och mer in i hela härvan. Till slut är det ju så här ”men okej, varför ska jag inte bara suga av honom?” Så får jag ju pengarna. ”Varför ska jag inte bara ligga med honom?” Så får jag mer.

Numera har Amanda slutat sälja sex och bor på landet.

Det tog bara åtta månader för henne att gå från att absolut vara emot att ligga med någon, till att sälja sig för sex.

– Jag åkte till Ukraina med en sugardaddy innan kriget. Jag sa att jag var hans sekreterare. På dagarna hängde vi med hans familj och affärsmän. Och på nätterna knullade han sönder mig på hotellrummet.

En annan äldre man bodde i Linköping:

– Han tyckte verkligen om förnedring. Samtidigt som jag sög av honom kollade han på en video med en man som blev våldtagen i fängelset.

Har inte glömt

Numera har hon slutat sälja sex och bor på landet:

– I dag mår jag bra. Jag lever mest med min hund. Går i terapi, studerar och fokuserar på mig själv för en gångs skull.

Men hon har inte glömt männen som köper sex:

– Väldigt många frågade om de kan kissa på mig, det är en sån fantasi man inte kan göra med frugan. Du kan ju göra det med någon som du betalar för, eller hur? För det är ändå bara en hora.

Hon vädjar till sexköparna:

– Sluta. Ni vet att ni gör fel. Snälla, tänk på någon annan också, inte bara dig själv. Tänk på ditt offer, din familj, din omgivning. Tänk på skadan du gör mot andra. Det finns hjälp att få.
 

Fotnot: Amanda heter egentligen något annat.