Skott vid nattklubb – pojke utlovades stor belöning, enligt uppgifter

Publicerad 2024-07-02 12.00

13-åringen sköt ett skott med varje pistol – sedan klickade båda.

Pojken var på plats utanför nattklubben i Stockholm och hade utlovats ett sexsiffrigt belopp om han lyckades skjuta sin måltavla.

På samma nattklubb befann sig kriminella från flera olika nätverk, enligt Aftonbladets uppgifter.

Följ ämnen
Skjutning
Pojken avlossade skott och kastade iväg sina vapen, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Natten till söndag dök en 13-årig pojke upp nära nattklubben Holken i centrala Stockholm.

Pojken hade rymt från ett hvb-hem, fått instruktioner om att skjuta en person och även utlovats ett sexsiffrigt belopp om han lyckades, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Nattklubben är en av Stockholms populärare klubbar och flera personer var på plats den kvällen. På samma gata ligger flera andra restauranger och klubbar.

Men plötsligt bröts sorlet utanför klubben av en hög smäll.

Ingen av nattklubbsbesökarna kom till skada i skjutningen.

Den unga pojken misstänks ha avlossat ett skott, kastat iväg sitt vapen när det klickade och tagit upp ett till som även det ska ha låst sig, enligt uppgifter.

Tumult bröt ut, människor sprang från platsen och flera polisbilar med blåljus körde snabbt fram till nattklubben.

– Jag trodde först att det var en bil eller något men sedan började alla springa åt olika håll och skrek att det var skottlossning, har ett vittne tidigare sagt till Aftonbladet.

På marken låg de två vapnen kvar.

Uppgifter: Fick instruktioner

Redan samma natt greps den 13-årige pojken som misstänkt för skjutningen. Polisen misstänker att pojken fått tydliga instruktioner om var han skulle hämta vapnen, hur dådet skulle utföras och vem som skulle skjutas.

Att ingen av besökarna som var där kom till skada var ren tur, enligt flera källor.

Det blev stort tumult på platsen efter skjutningen, enligt ett vittne.

En man i 30-årsåldern, som tidigare har kopplats till toppskiktet i nätverket Shottaz, togs in på förhör, men i nuläget sitter ingen person gripen.

– Jag har inte möjlighet att vara tillgänglig för frågor angående ärendet. Den enda information jag kan lämna är att ingen i nuläget är gripen eller anhållen, säger åklagare Carolina Frohm.

Uppgifter: Flera nätverk på plats

Vem som var den egentliga måltavlan är ännu oklart. I utredningen har det framkommit att flera personer som kopplas till kriminella nätverk ska ha varit på plats den kvällen – däribland personer som kopplas till Foxtrot och Vårbynätverket.

Något som inte är ovanligt i Stockholms klubbmiljö.

Polisen säger dock att det inte att det finns någon anledning för allmänheten att känna oro när man går ut på krogen.

– Man ska vara allmänt vaksam när man befinner sig på platser mycket folk, oavsett vilken miljö det är. Man ska ha en normal vaksamhet med sig, var man än befinner sig, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson för Stockholmspolisen.

ANNONS