Johan köpte sex av 17-åring: ”Såg det som Tinder”

Publicerad 2024-06-04

Johan köpte sex av en 17-årig tjej som han hittade på Sugardaters.

Han säger att han ”såg det som Tinder”, men köpte sex vid första träffen:

– Jag var i en dålig situation. Och när jag fick erbjudandet tackade jag inte nej, säger han till 200 sekunder.

Johan, som är i 40-årsåldern, är dömd för utnyttjande av barn genom köp av sexuell handling. Johan träffade en 17-årig tjej via Sugardaters.

Hon gav honom oralsex flera gånger. Johan erkänner att han köpte sex, men sade inför rätten att han trodde att tonåringen var myndig.

Till 200 sekunder säger han:

– Helt ärligt. Jag blev lurad. Det är väldigt vilseledande på den platsen. Hon jobbade som eskort i över tio månader, träffade fem kunder per vecka under den perioden och utgav sig för att vara äldre.

”Hamnar i rättegång”

Johan beskriver de fyra sexköpen så här:

– Det var oturligt, det var under en dålig, kaotisk period när jag var i skilsmässa. Jag såg det som Tinder. I och med att alla dejtar nu för tiden på nätet så var det så: ”fan, jag går väl in på nätet och kollar”. Och sen går man dit och dit och dit, och så blir det den och så den. Och så hamnar man i en rättegång till slut.

Men du köpte sex redan vid första tillfället?

– Ja, ja, men jag blev erbjuden. Jag var i en dålig situation och när jag fick erbjudandet så tackade jag inte nej.

– Personen jag träffade utgav sig för att vara 21. Jag var transparent även under utredningen och sa att hon utgav sig för att vara det.

 Johan träffade en 17-årig tjej via Sugardaters.

Du säger att du trodde det var som Tinder. Men du har väl hört det här begreppet ”sugardaddy” innan?

– Ja, men det är ju inte på riktigt. Alltså en person som bor i Sverige och tjänar 20 000 kan inte bli en sugardaddy. Konceptet rör sig om en person som omsätter hundratusentals kronor och kör en Mercedes Benz. Konceptet är inte realistiskt för en person som lever Svenssonliv i Sverige.

”Jag var transparent”

Men det är ju det som en del av de här tjejerna tror när de lägger upp sin profil?

– Du säger att tjejer tänker så. Men är det verkligen så? Jag kan inte tänka mig att en tjej loggar in och tror att hon ska träffa Kalle från Ica som jobbar lördagar. Och sen ska han försörja henne.

Men tycker du i det här fallet att hela ansvaret ligger på den här tjejen och inget ansvar på dig då?

– Nej, nej, nej. Jag var ju transparent och sa att det är mitt fel. Hundra procent. Men det är ju som det är. Alla gör fel. Man kan trampa snett, men livet går vidare och det är väldigt tungt. Redan att medge att man köper sex är skambelagt. Att sen ta det till nästa nivå och säga att personen i fråga inte var i den åldern som hon utgav sig för att vara. Det gör ju att den här skammen blir upphöjd till tio, säger Johan och fortsätter:

– Så det var väldigt tungt att ta in att personen i fråga inte var i den åldern som hon utgav sig för att vara. Och sen att höra från en erfaren polis att ”på den här sidan är det många som gör sin sexdebut, och prostitutionsdebut”. Det var mycket på en gång, som man inte var medveten om. Men man lever och lär.

Johan säger att han mår dåligt av det han gjort:

– Jag tror att jag har fått gråa hår av det här. Jag har mått jättedåligt. Sömnlösa kvällar, sömnlösa morgnar.
 

Fotnot: Johan heter egentligen något annat.