40-åring häktad för mord på sin fru

Uppdaterad 2012-12-14 | Publicerad 2012-12-13

Tekniker vid brottsplatsen.

40-åringen misstänks ha mördat sin fru och försökt döda två av barnen.

Han nekar – och hävdar självförsvar.

Polisen larmades till familjens bostad i Alingsås på söndagseftermiddagen. I lägenheten fanns den 40-årige mannen, hans 32-åriga hustru och två av parets barn, som båda är i övre tonåren. Alla var skadade och fördes till sjukhus med ambulans.

"Blod överallt"

En polis har beskrivit det han såg i lägenheten som "något av det värsta jag varit med om".

Också kvinnans mamma fanns i bostaden och fördes till sjukhus, men kunde skrivas ut redan samma dag.

Hennes dotters liv gick inte att rädda.

Under kvällen avled den 32-åriga kvinnan på sjukhus. Enligt polisen höggs hon ihjäl.

– Det ska ha varit med en kniv eller skruvmejsel, har Johan Ljung, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland, tidigare sagt.

En granne har berättat för Aftonbladet att han gick förbi familjens lägenhet och såg in i den eftersom dörren var öppen.

– Från hallen ser man in i köket. Och där i öppningen mellan köket och hallen låg två vuxna personer, en man och en kvinna. De låg på rygg, jämte varandra. De var orörliga och det var blod överallt, har han sagt.

Har häktats

De två barnen har vårdats på sjukhus i flera dagar och den 40-årige mannen, som greps misstänkt för dådet redan på söndagseftermiddagen, var så svårt skadad att han inte förrän i går kväll kunde förhöras av polis.

Igår häktades han skäligen misstänkt för mord och två fall av mordförsök efter förhandlingen som hölls på Borås sjukhus.

Men 40-åringen själv nekar till anklagelserna.

– Hans inställning är att han själv blev attackerad med kniv av hustrun, sedan har han fått tag i kniven och utdelat de här huggen mot henne, säger hans försvarare Bertil Westlund.

Polisen förtegen

Mannen kan inte svara på hur de två barnen kom till skada.

– Hans sista minnesbild är att de gick emellan för att skilja han och hans fru åt, säger Bertil Westlund.

Enligt flera grannar som Aftonbladet pratat med ska den 32-åriga kvinnan ha varit gravid. Familjen är inte känd av polisen sedan tidigare och det är fortfarande inte känt vad som ligger bakom dådet.

Polisen är mycket förtegen om ärendet.

Hans Kinander på länskriminalen i Borås, som utreder fallet, vill inte säga någonting över huvud taget när Aftonbladet når honom, utan avslutar samtalet.