99-åring går en mil varje dag – för att besöka sin sjuka fru

Publicerad 2018-09-02

Luther Younger, 99, bevisar att det verkligen finns äkta kärlek. Varje dag går han till och från sjukhuset för att besöka sin sjuka fru – oavsett väder.

– Jag vill inte vänta på bussen. Jag vill träffa min fru, säger han till CBS News.

99-åriga Luther Younger, från Rochester i USA, visar att sann kärlek aldrig rostar. Han har varit gift med sin fru Waverlee i 55 år. Varje dag går han en mil, oavsett väder, för att hälsa på henne på sjukhuset.

Han har möjlighet att åka bil med sin dotter Luthea, eller ta bussen. Men det vill han inte. 

– Jag har en fru. Jag vill inte vänta på bussen. Jag vill träffa min fru, säger han till CBS News.

Det var för nio år sedan som Waverlee fick hjärncancer, då trodde läkarna att hon bara hade fem år kvar att leva. Sedan dess har hon åkt in och ut från sjukhuset, och Luther har funnits vid hennes sida hela tiden.

– Jag är inget utan min fru, säger han i en intervju till Spectrum News Rochester.

99-åringen går för att bevisa kärleken för sin fru.

Vägrar bli skjutsad

Han har blivit en lokal kändis och på vägen mot sjukhuset så är det många som erbjuder honom skjuts. Men 99-åringen vägrar då han rensar tankarna medan han går – och gillar att röra på sig.

Men den dagliga promenaden handlar inte om att visa hur stark han är, utan snarare att bevisa sin kärlek för sin fru.

– Hon är en vacker kvinna och hon behandlar mig som en person ska behandlas, hon har gjort en man av mig. Det är därför jag älskar henne.

Enligt dottern Luthea skulle hon vilja att han i alla fall åker bil hem från sjukhuset, speciellt när det är varmt ute då hon inte vill att han går en mil ensam varje dag. Men han är envis så hon låter honom göra det.

– Han har alltid brytt sig om henne som han gör nu. Han älskar min mamma, han gör allt för henne, säger hon till CBS News.

Följ ämnen i artikeln