Hon räddade livet på flickan i poolen

Publicerad 2014-01-03

Jessica Sandström, 37, gjorde hjärt– och lungräddning på den livlösa flickan. Det räddade hennes liv.

GÄVLE. Hon räddade livet på tvååringen som drogs upp livlös ur simbassängen.

Jessica Sandström, 37, var på badet i Gävle med sina två barn i fredags.

De hade just kommit in på badet när hon hör ett hjärtskärande skrik från en närmast hysterisk kvinna.

– Jag rusar dit och ser en man som håller en liten livlös flicka i famnen, berättar Jessica.

Jessica som är distriktssköterska vid en hälsocentral får upprepade gånger försöka övertala mannen – som sannolikt är pappan – att lägga ned flickan på golvet för att hon ska kunna påbörja upplivningsförsök. En badvakt kommer till hennes hjälp och efter en stund har de fått flickan tillbaka till livet.

– Det var en otroligt härlig känsla när flickan plötsligt gav ljud ifrån sig, säger Jessica.

Mycket folk på badet

Hon berättar att det var mycket folk på badet den här dagen.

– Vi blev hänvisade till simskolepoolen. Trots att båda mina barn, sex och nio år, bottnar där kändes det otryggt då så många badande trängdes där. Jag såg heller ingen badvakt på plats från början vilket jag önskat.

Jessica berättar om hur alla blev närmast hysteriska när de såg den livlösa flickan.

”Var blå i ansiktet”

– Hon var blå i ansiktet och hade ingen puls. Just som vi fick ned flickan på golvet dök en badvakt upp. Han frågade: ”Kan du det här!” Jag svarade ja och sa att nu kör vi.

Efter ett tag gav hjärt-lungräddningen resultat.

–Det var underbart att höra flickan först sucka till och sedan började andas själv. Då lade vi henne i framstupa sidoläge och hon började kräkas upp mycket vatten. Då förstod jag att vi lyckats, säger Jessica.

”Fortfarande skärrad”

Flickan kördes i ambulans till Gävle sjukhus där hon togs in på intensivvårdssavdelning. Enligt en presskommuniké från sjukhuset har flickan förts till en vårdavdelning och ska vara utom fara.

– Jag skulle vara tacksam om jag fick reda på att flickan mår bra och slipper men. Då kanske jag kan må bättre själv också. Jag är fortfarande skärrad av händelsen, säger Jessica.

Detta var andra tillbudet med barn på Fjärran Höjder badet på kort tid. I augusti drog en badvakt upp en livlös sexåring i äventyrsbadet. Pojken skadades allvarligt.

ANNONS