Nytt spår i fallet Madeleine – polisen utreder pedofildömd

Publicerad 2012-11-24

Fem år har gått sedan Madeleine McCann, 3, försvann under en semester i Portugal.

Nu utreder polisen om en dömd pedofil hade något med saken att göra.

Mannen bodde i en husvagn bara en timmes bilfärd från hotellet flickan sist sågs på.

Madeleine McCann försvann mystiskt från sina föräldrar Kate och Gerry McCann under semestern i Praia da Luz, Algarve, Portugal 2007.

Bara några dagar senare skulle hon fylla fyra år.

Par slog larm

Försvinnandet fick stor uppmärksamhet över hela världen, men trots att det gått mer än fem år finns fortfarande inget spår efter flickan.

Nu utreder polisen om tidigare dömda pedofilen Raymond Hewlett, som inte längre lever, hade något att göra med flickans försvinnande.

Enligt Daily Mirror var det ett brittiskt par, som ska ha blivit bekanta med honom under en semesterresa i Algarve, som slog larm om pedofilen 2009. Paret fick efter resan reda på mannens historia och gjorde kopplingen till fallet Madeleine när de insåg att Hewlett bodde i en husvagn bodde bara en timmes bilfärd från hotellet flickan försvann ifrån 2007.

64-åringen, som dog av cancer 2010, ska ha sagt till paret att han fått erbjudande om att sälja ett av sina barn och skrutit om att han gjort en "bra affärsresa" med sin familj till Marocko för att genomföra en försäljning, utan att gå in på detaljer vad det hela handlade om.

Erkännande på dödsbädden

Daily Mail skriver att ett flertal personer kontaktade myndigheterna för att berätta att de sett en flicka som liknade Madeleine i Nordafrika sedan hon försvunnit.

När privatdetektiver, som jobbade på uppdrag av Kate och Gerry McCann, konfronterade mannen för att ta reda på om han hade alibi för kvällen då Madeleine försvann, vägrade han svara på frågor.

Ytterligare en person, som träffade Hewlett på en campingplats i Marocko 2007, har uppgivit att Hewlett berättat att han blivit uppsökt av människor som velat köpa barn. Barn som sedan skulle säljas vidare till pedofiler.

Enligt Daily Mail finns uppgifter om att Hewlett på sin dödsbädd erkände att han visste vad som hänt Madeleine. I ett brev som han skrev till sin son ska han ha förnekat att han själv var inblandad i flickans försvinnande, men att han visste att hon tagits för att säljas.

Polisen vill inte kommentera tidningarnas uppgifter.